opskrifter
Søg i 12.572 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)

En sprød Grand Cru fra Lammefjorden



Sød, sprød og velduftende. Det var de ord, dommerne hæftede på vinderen, da årets Lammefjordsgulerod – Grand Cru 2012 – i weekenden blev kåret på FEMINA livsstilsmessen i Forum København.

Bag kåringen står Lammefjordens Grøntsagslaug, som havde udpeget gulerødder fra tre medlemmer til finalen. Blandt de tre finalister var laugets formand, Hans Møller Olsen, og det var en Bolero-gulerod fra hans marker, der faldt bedst i dommernes smag i den tætte finale.

Dommerne var restauratør Kim Gravenhorst, Beghuset i Dragør, forfatter og madskribent Beagle Iuel-Brockdorff og foredragsholder Georg Julin. De kunne i enighed fastslå, at alle tre gulerødder i finalen var meget velegnede til at spise rå på grund af den sødme, der karakteriserer gulerødder fra den tidligere havbund på Lammefjorden i Odsherred.

En hel unik sammensætning af jordtype og næringsstoffer giver gulerødderne på Lammefjorden deres egen smag. Det er også den eneste grøntsag i Nordeuropa, der har EU’s kvalitetsgodkendelse BGB – Beskyttet Geografisk Betegnelse.

Hans Møller Olsen oplyser, at Lammefjordsgulerødder fastholder smagsstofferne, fordi de lægges på køl straks efter optagning. Dermed kan smagen og kvaliteten bevares langt ind i foråret. Gulerødder, der sælges som nyopgravede, får lov at stå længere i jorden, men det koster planten energi og dermed smag.

”Det var først, da jeg besøgte Lammefjorden tidligere i år, at det gik op for mig, hvor godt en gulerod kan smage. Ellers har det altid været noget, som jeg hellere ville lade min hest spise”, fortalte Georg Julin ved kåringen.

Det er 16. gang, at Lammefjordens Grøntsagslaug kåret årets gulerod. Og det var fjerde gang, at Hans Møller Olsen løb med titlen. Hjemme på Almegård driver han 220 hektar planteavl, heraf 25 med gulerødder.


En sprød Grand Cru fra Lammefjorden, tilføjet af : | 18.10.2012




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grov go'e boller     Svampet kanelkage     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frisk pasta med laks og flødesovs     Fersken suppe (den er genial)     Gammeldaws æbleskiver     Børnenes kokoskugler     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Mormors Stegte sild i eddike     Gammeldaws æbleflæsk.     Nemme pølsehorn     Den bedste Kylling i Karry!     Kvædemarmelade     Mælkesnitter     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Karbonader i fløde/porre sauce     Helstegt Oksestriploin     Gulerodskage (Rå)     Tunmousse      


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]