opskrifter
Søg i 12.572 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)

Danskerne er vilde med skaldyr



Blåmuslinger er ikke kun fornem mad, der hører sig til i udlandet. Herhjemme er muslinger blevet hverdagsmad for mange. Efteråret er højsæson for skaldyr, og danskernes interesse for den sunde fastfood er steget i takt med, at f.eks. muslinger er blevet mere tilgængelige.

Selv om det bugner med muslinger ud for den danske kyst, har danskerne hidtil ikke haft øje for den sunde spise. Det har ændret sig i takt med, at supermarkederne har fået muslinger færdigpakket i kølediskene og caféerne har introduceret moules frites på menukortet. Tal fra Fiskebranchen viser også, at mere end hver fjerde dansker angiver skaldyr som deres favoritspise, når der står fisk på menuen.

For muslingeproducenten Vilsund Blue kan man også mærke, at danskerne har fået øjnene op for skaldyrene, som er i højsæson i efteråret:

- Alene inden for ferske muslinger har vi oplevet en tredobling af vores salg på det danske marked, men også vores nye produkter, muslinger med forskellig smag, er der stigende efterspørgsel på - både i udlandet og herhjemme, siger Søren Tjørnelund Mattesen, administrerende direktør i Vilsund Blue.

At danskernes efterspørgsel på skaldyr er steget, kan ifølge Søren Tjørnelund Mattesen skyldes, at danskerne har fået øjnene op for, at det er en sund og nem spise:

- Mange har hidtil forvekslet det med eksklusiv og besværlig mad, men muslinger er lige til og sundt at tilberede, hvilket er vigtigt i en travl hverdag. Man svitser fx lidt forårsløg og revne gulerødder i olie, hælder hvidvin på, og herefter hældes muslingerne i med låg på, og 5 minutter efter har man et færdigt måltid, siger Søren Tjørnelund Mattesen.

Netop argumentet for, at skaldyr er den nye sunde fastfood, var en af årsagerne til, at Meyers Madhus indgik et samarbejde med muslingeproducenten og udviklede opskrifter på muslinger med forskellig smag:

- Nordiske råvarer, sæson og tilgængelighed er noget, vi lægger vægt på i Meyers Madhus, og det bør vi også udnytte. Derfor var det vigtigt at udvikle nogle opskrifter, der gør det nemt og lækkert for danskerne at spise skaldyr, siger Bo Frederiksen, rektor og køkkenchef i Meyers Madhus og udvikler af opskrifterne.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser 350 g fisk om ugen, og her er muslinger et sundt, godt og billigt indslag i en travl hverdag.


Danskerne er vilde med skaldyr, tilføjet af : | 12.09.2014




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grov go'e boller     Svampet kanelkage     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frisk pasta med laks og flødesovs     Fersken suppe (den er genial)     Gammeldaws æbleskiver     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Børnenes kokoskugler     Mormors Stegte sild i eddike     Nemme pølsehorn     Gammeldaws æbleflæsk.     Kvædemarmelade     Den bedste Kylling i Karry!     Mælkesnitter     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Karbonader i fløde/porre sauce     Gulerodskage (Rå)     Helstegt Oksestriploin     Tunmousse      


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]