opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.

Danskerne er vilde med skaldyr



Blåmuslinger er ikke kun fornem mad, der hører sig til i udlandet. Herhjemme er muslinger blevet hverdagsmad for mange. Efteråret er højsæson for skaldyr, og danskernes interesse for den sunde fastfood er steget i takt med, at f.eks. muslinger er blevet mere tilgængelige.

Selv om det bugner med muslinger ud for den danske kyst, har danskerne hidtil ikke haft øje for den sunde spise. Det har ændret sig i takt med, at supermarkederne har fået muslinger færdigpakket i kølediskene og caféerne har introduceret moules frites på menukortet. Tal fra Fiskebranchen viser også, at mere end hver fjerde dansker angiver skaldyr som deres favoritspise, når der står fisk på menuen.

For muslingeproducenten Vilsund Blue kan man også mærke, at danskerne har fået øjnene op for skaldyrene, som er i højsæson i efteråret:

- Alene inden for ferske muslinger har vi oplevet en tredobling af vores salg på det danske marked, men også vores nye produkter, muslinger med forskellig smag, er der stigende efterspørgsel på - både i udlandet og herhjemme, siger Søren Tjørnelund Mattesen, administrerende direktør i Vilsund Blue.

At danskernes efterspørgsel på skaldyr er steget, kan ifølge Søren Tjørnelund Mattesen skyldes, at danskerne har fået øjnene op for, at det er en sund og nem spise:

- Mange har hidtil forvekslet det med eksklusiv og besværlig mad, men muslinger er lige til og sundt at tilberede, hvilket er vigtigt i en travl hverdag. Man svitser fx lidt forårsløg og revne gulerødder i olie, hælder hvidvin på, og herefter hældes muslingerne i med låg på, og 5 minutter efter har man et færdigt måltid, siger Søren Tjørnelund Mattesen.

Netop argumentet for, at skaldyr er den nye sunde fastfood, var en af årsagerne til, at Meyers Madhus indgik et samarbejde med muslingeproducenten og udviklede opskrifter på muslinger med forskellig smag:

- Nordiske råvarer, sæson og tilgængelighed er noget, vi lægger vægt på i Meyers Madhus, og det bør vi også udnytte. Derfor var det vigtigt at udvikle nogle opskrifter, der gør det nemt og lækkert for danskerne at spise skaldyr, siger Bo Frederiksen, rektor og køkkenchef i Meyers Madhus og udvikler af opskrifterne.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser 350 g fisk om ugen, og her er muslinger et sundt, godt og billigt indslag i en travl hverdag.


Danskerne er vilde med skaldyr, tilføjet af : | 12.09.2014




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Grillopskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Mad til Festivalen
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson på havets guld: skaldyr
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grillspyd     Gyros eller kebab kød      Grillet jomfruhummerhaler     Raclette med det hele     Svampet kanelkage     Fersken suppe (den er genial)     Grillet vildt dyrekølle     Gulerodskage (Rå)     Frisk pasta med laks og flødesovs     Trylledej (ikke spiseligt)     Stikkelsbærgrød     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Hjemmelavet varmrøget laks     Omelet m. skinke og ost     Kogning af majs     Mælkesnitter     Nemme pølsehorn     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Helstegt grillet oksefilet     Hjemmelavet Stikkelsbærkompot     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]