opskrifter
Søg i 12.493 opskrifter fra 25.541 medlemmer
i

Hvordan kan du lide din bøf?



1. Vælg det rette stykke kød
Første skridt er altid at vælge det rigtige kød. Derfor starter bøfeventyret næppe i en af de mange discountkæder selvom de efterhånden har oppet sig.


2. Tag kødet ud af køleskabet
Din bøf skal sandsynligvis ikke direkte fra slagteren og hjem på grillen. Derfor ender din bøf sikkert i køleskabet, så den kan holde sig. Så husk at tage den ud i god tid inden du skal tilberede din steak. Ellers bliver ydersiden af dit kød alt for hurtigt varmt, mens kernen stadig er kold.

Hvornår du skal tage kødet ud af køleskabet, afhænger lidt af hvor tykt det er. Hvis det er omkring 2,5 cm tykt, er en halv time nok. Så bør du tage det ud mindst en time før den skal på grillen.

3. Brug masser af krydderi
Når du har betalt for en rigtig god steak, er det selvfølgelig vigtigt at du kan smage den. Derfor skal du ikke gå all-in med masser af forskellige krydderier. Men når vi alligevel skriver, at du skal bruge masser af det, er det fordi du kun kan krydre ydersiden af din steak. Brug salt og peber i rigelige mængder, så du rent faktisk kan se krydderierne på din steak.

4. Vælg den rigtige pande eller brug grillen
Til steaks er det bedst at finde den tykbundede pande frem og gerne den med riller. Det er ideelt til at få den rigtige finish på ydersiden af din steak. Hvis du skal lave mange steaks, så undgå at blive fristet til at klemme flere steaks på, end der er plads på panden/grillen. Lav én eller to steaks ad gangen, og lad de færdige steaks hvile imens.

5. Vælg den rigtige olie
For at undgå at brænde fedtet på steaken af, er det vigtigt at bruge en olie med et højt røgpunkt. Gordon Ramsay anbefaler jordnøddeolie, men du kan sagtens eksperimentere med din yndlingsolie. Det vigtigste er at sikre, at temperaturen ikke bliver for høj, for så brænder du hurtigt ydersiden af, uden at kernen bliver færdig.

6. Brug ikke for meget tid
Det er vigtigt ikke at stresse kødet, derfor skal bøffen ikke vendes konstant. Husk også at giv kanterne lidt kærlighed. Men hvor længe skal din steak så have i alt? Det afhænger af hvor tyk den er, og hvor meget den skal steges.

Vi har lavet en infografik du frit kan benytte, kopiere og dele.
Se flere tips og find spændende produkter til madlavning i det fri på outdoorcooking.dk


Hvordan kan du lide din bøf?, tilføjet af : | 08.09.2017




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Halloween opskrifter
sæson lige nu
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mums Risotto :)
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Blommetrifli     Den bedste Kylling i Karry!     Svampet kanelkage     Frisk pasta med laks og flødesovs     Krydder frikadeller     Nemme pølsehorn     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Tunmousse      Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Kogning af majs     Røræg i ovn     Helstegt Oksestriploin     Helstegt grillet oksefilet     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Marinade til kyllingfilet     Omelet m. skinke og ost     Absolut bedste BBQ marinade     Nachos m/kylling     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]