Annonce
Historien om Fars Dag

Historien om Fars Dag

avatar
maduniverset.dk


Den første Fars Dag blev holdt i 1910 i USA, men kom først til Danmark i 1935. Og hvor man traditionelt gav sin far en rose på denne dag, er der nu fokus på andre ting, blandt andet forkælelse af far i form af god mad og drikke. Bag Fars Dags konceptet står – en kvinde! Amerikaneren Sonora Louise Dodd blev i 1909 inspireret af Mors Dag og ønskede en dag, hvor hun kunne hædre sin egen far. Derfra udviklede konceptet sig, og den 19. juni 1910 blev verdens første Fars Dag afholdt i byen Spokane i USA. Herhjemme blev Fars Dag indført i 1935 og faldt dengang som i dag på 5. juni - Danmarks Grundlovsdag. Dagen er aldrig blevet helt så populær som Mors Dag, og først i nyere tid har familierne fået lyst til i højere grad at fejre far, måske i takt med at fædrene i dag i højere grad engagerer sig i familielivet, med børnepasning, madlavning osv. I dag er det en dag mange holder, på samme niveau som Mors Dag. Traditionelt gav man sin far en rose på Fars Dag - men det holder ikke helt længere i dagens Danmark. En hurtig søgning på internettet på ”Fars Dag” afslører adskillige reklamer rettet mod mænd og flere top-10 lister over gode (og ofte dyre) gaver til far. Men hvad kan gøre dagen helt speciel for farmand? Man siger, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, så der er ingen tvivl om at god mad og drikke vil bane vejen for en glad og tilfreds far. Find inspiration til fars livretter og masser af gode opskrifter her på Maduniverset.
Kommentarer


Skriv kommentar

Kommer snart, under udvikling
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024 cookies på Maduniverset

Kontakt