opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej

Historien om Fars Dag



Den første Fars Dag blev holdt i 1910 i USA, men kom først til Danmark i 1935. Og hvor man traditionelt gav sin far en rose på denne dag, er der nu fokus på andre ting, blandt andet forkælelse af far i form af god mad og drikke.

Bag Fars Dags konceptet står – en kvinde! Amerikaneren Sonora Louise Dodd blev i 1909 inspireret af Mors Dag og ønskede en dag, hvor hun kunne hædre sin egen far. Derfra udviklede konceptet sig, og den 19. juni 1910 blev verdens første Fars Dag afholdt i byen Spokane i USA.

Herhjemme blev Fars Dag indført i 1935 og faldt dengang som i dag på 5. juni - Danmarks Grundlovsdag.

Dagen er aldrig blevet helt så populær som Mors Dag, og først i nyere tid har familierne fået lyst til i højere grad at fejre far, måske i takt med at fædrene i dag i højere grad engagerer sig i familielivet, med børnepasning, madlavning osv. I dag er det en dag mange holder, på samme niveau som Mors Dag.

Traditionelt gav man sin far en rose på Fars Dag - men det holder ikke helt længere i dagens Danmark.

En hurtig søgning på internettet på ”Fars Dag” afslører adskillige reklamer rettet mod mænd og flere top-10 lister over gode (og ofte dyre) gaver til far.

Men hvad kan gøre dagen helt speciel for farmand?
Man siger, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, så der er ingen tvivl om at god mad og drikke vil bane vejen for en glad og tilfreds far.

Find inspiration til fars livretter og masser af gode opskrifter her på Maduniverset.



Historien om Fars Dag, tilføjet af : | 30.05.2018




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu
Lækre varme supper
Se opskrifter her
hvid streg 2
P1010003-fastelavsboller.JPG 10168-DSC_0868.JPG 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg
Næste
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Gulerodskage (Rå)     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Luxus Koteletter i fad m. skivekartofler     Grillet pizza med mascarpone,kartoffelskiver og pinjekerner      Fedtfattig suppe med hakket kød     Ovnsstegt laks i folie     Pirogger med oksekød     Friteret camembert med solbærsyltetøj     Varm Kartoffelsalat     Grydestegte Hjerter     Muffins med kokos, chokolade og nødder     Mokka-chokoladefromage     Grillet oksemørbrad i kuglegrill     Ostegratineret broccoli     Marmorkage uden æg     indbagt oksemørbrad / Beef Wellington      Boller i selleri     grov kartoffelmos     Nemme pølsehorn     Dansk bøf m. pandesauce     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]