opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.

Grill uden skadelige stoffer



Danskerne elsker at grille i det lune danske sommervejr, og det er også brand-hyggeligt.

Men mange tænker ikke over, at grill-hyggen kan blive en kedelig affære rent sundhedsmæssigt, hvis man ikke håndterer grill-situationen ordentligt.

Branket kød, sod og røg fra grillen kan nemlig afgive skadelige stoffer, der i sidste ende kan give dig kræft.

Så grill med omtanke, så er du sikker på at sommerens hyggelige grill-aftener ikke går op i røg.

Der er mange gode råd, men hvis du følger rådene på listen herunder, kan du føle dig rimelig sikker:

1. Sørg for at din grill er ren. Skidt fra de sidste grill-aftener kan nemlig dryppe ned i kullene, så de flammer op og sætter skadeligt sod på kødet, og røgen er farlig at indånde.

2. Marinér kødet. Det beskytter nemlig kødet, så de skadelige stoffer får sværere ved at blive dannet. En god tommelfingerregel er at marinere kødet i mindst ½ time.

3. Skær synligt fedt væk fra kødet. Derved undgår du at fedtet drypper ned i kullene og skaber sod. Alternativt kan du sætte en foliebakke under kødet, der kan opfange fedtet.

4. Reducér grill-tiden. Det er selvfølgelig vigtigt at undgå at kødet branker, så vend det tit. Det kan også være en god idé at forberede kødet, fx i mikroovnen eller ovnen, inden det lægges på grillen, så man derved reducerer stegetiden, men alligevel får den gode grill-smag. Jo kortere tid kødet får på grillen, jo færre kræftfremkaldende stoffer dannes der.

5. Hold afstand fra den direkte varme. Indirekte varme reducerer risikoen for branket kød, så undgå at grille direkte over de varme kul.

6. Skær branket og sort kød væk. Hvis dit grill-kød trods dine forholdsregler alligevel er blevet branket, så skær det væk inden servering.

Maduniverset ønsker jer alle en rigtig god grill sommer!


Grill uden skadelige stoffer, tilføjet af : | 31.05.2018




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Påske opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grov go'e boller     Supersprøde havregrynskager.     Dansk bøf m. pandesauce     Flødestuvet spinat     Tunmousse      Glaserede løg.     Omelet m. skinke og ost     Kage med kondenseret mælk (uden æg)     Grovboller     Trylledej (ikke spiseligt)     Grundopskrift til al wokmad     Chokolade Fondue     Pastaret i fad     Pizza med kødsovs     Franskbrød     Helstegt grillet oksefilet     Banan Muffins med kokos & chokolade     Waldorfsalat - Gammeldags     Yoghurtboller     irsk stuvning med svinekød     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]