opskrifter
Søg i 12.556 opskrifter
i

Grill uden skadelige stoffer



Danskerne elsker at grille i det lune danske sommervejr, og det er også brand-hyggeligt.

Men mange tænker ikke over, at grill-hyggen kan blive en kedelig affære rent sundhedsmæssigt, hvis man ikke håndterer grill-situationen ordentligt.

Branket kød, sod og røg fra grillen kan nemlig afgive skadelige stoffer, der i sidste ende kan give dig kræft.

Så grill med omtanke, så er du sikker på at sommerens hyggelige grill-aftener ikke går op i røg.

Der er mange gode råd, men hvis du følger rådene på listen herunder, kan du føle dig rimelig sikker:

1. Sørg for at din grill er ren. Skidt fra de sidste grill-aftener kan nemlig dryppe ned i kullene, så de flammer op og sætter skadeligt sod på kødet, og røgen er farlig at indånde.

2. Marinér kødet. Det beskytter nemlig kødet, så de skadelige stoffer får sværere ved at blive dannet. En god tommelfingerregel er at marinere kødet i mindst ½ time.

3. Skær synligt fedt væk fra kødet. Derved undgår du at fedtet drypper ned i kullene og skaber sod. Alternativt kan du sætte en foliebakke under kødet, der kan opfange fedtet.

4. Reducér grill-tiden. Det er selvfølgelig vigtigt at undgå at kødet branker, så vend det tit. Det kan også være en god idé at forberede kødet, fx i mikroovnen eller ovnen, inden det lægges på grillen, så man derved reducerer stegetiden, men alligevel får den gode grill-smag. Jo kortere tid kødet får på grillen, jo færre kræftfremkaldende stoffer dannes der.

5. Hold afstand fra den direkte varme. Indirekte varme reducerer risikoen for branket kød, så undgå at grille direkte over de varme kul.

6. Skær branket og sort kød væk. Hvis dit grill-kød trods dine forholdsregler alligevel er blevet branket, så skær det væk inden servering.

Maduniverset ønsker jer alle en rigtig god grill sommer!


Grill uden skadelige stoffer, tilføjet af : | 31.05.2018




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Sæson: Brombær, blommer og blåbær
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset



Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grov go'e boller     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Grønkålssalat med mandler og æbler     Svampet kanelkage     Blommetrifli     Nemme pølsehorn     Røræg i ovn     Frisk pasta med laks og flødesovs     Den bedste Kylling i Karry!     Glace til kage     Helstegt Oksestriploin     Hindbær kaviar     Butterbeer (smør øl som de drikker i harry potter)     Blommelikør     Tunmousse      Pizza bagt på bagesten     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Banankage uden æg     Kogning af majs     Pastaret i fad     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]