opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej

En smuttur med smag





Efterårsferien er lige om hjørnet. Det er idylliske Stade og området Altes Land am Elbstrom også. Efterårets smuttur ligger blot 400 km fra Aarhus. Her venter dig en fryd for øjet og for ganen.

Kender du det tyske køkken? Tyskland er et populært kulinarisk rejsemål. Hver fjerde dansker ville vælge Tyskland blandt vores nabolande, hvis de skulle rejse efter gastronomi og madoplevelser. Men sjovt nok mener halvdelen af danskerne, at det nordtyske køkken for det meste består af øl og pølser!

Smag på Altes Land am Elbstrom
Ferieregionen Niedersachsen er berømt for sine hvide asparges og den helt særlige aspargesrute, men området huser også Nordtysklands største frugtareal med æbletræer så langt øjet rækker.

Altes Land ligger blot 400 km fra København og Aarhus og kun en lille times kørsel fra Hamborg. Det er derfor en oplagt destination for en smuttur i efterårsferien eller hvornår chancen byder sig. Regionen har noget for hele familien. I den idylliske hovedby Stade får du herlige oplevelser året rundt. Fra Stand-up paddling på floden Schwinge eller en shoppingture gennem den maleriske by eller besøg på en af de mange frugtplantager.

Byvandringer i Stade
I Stade er den bedste måde at lære byen og madstederne at kende ved at tage på en af de mange byvandringer. Bygen bugner med små hyggelige caféer, gourmetrestauranter, madmarkeder og selvfølgelig de traditionelle julemarkeder i december. Du bør derfor unde dig selv og familien en guidet rundtur i den gamle bydel, hvor du bliver præsenteret for regionale lækkerier.

Cykelture i og omkring Stade
I forårs- og sommermånederne er der fantastiske muligheder for at udforske regionen på cykel. Egnen byder nemlig på over 1000 kilometer sammenhængende cykelstier og cykelruter.

Det obligatoriske julemarked
Selvfølgelig har Stade sit eget smukke julemarked. Og det skal du opleve. Du finder den berømte julestemning på Hökerstraße. De små stræder i den gamle by er lyst op med julelys og pynt, og du bliver ikke snydt for julens sangkor. Julemarkedet er i år fra den 26. november til den 23 december.

https://www.niedersachsen-tourism.com/madbloggere-smager-paa-altes-land

Opskrift fra Altes Land am Elbstrom
Hvis du vil smage på en af de lokale egnsretter, anbefaler vi Fisk og Æble.
Det skal du bruge:

400 g frisk fisk, fx en stor rødfisk fra fiskehandleren
4 syrlige økologiske æbler
150 g hjemmerørt mayonnaise
(150 ml neutral olie, 2 æggeblommer, citronsaft, dijonsennep)
2 tsk. tomatpure
150 g yoghurt
Salt og peber
Paprika
Frisk persille
1 kg økologiske kartofler
1 stor økologisk løg
150 g god bacon i tern
Olie til stegning

Rens fisken og marinér den med citron og salt. Steg herefter på panden og skær den i grove stykker.

Mayonnaisen blandes med tomatpure.

Æblerne rives groft og anrettes på tallerkener. Kom fisken på æblerne. Bland tomatmayonnaisen med yoghurt, paprika og persille. Fordel saucen fisken.

Server med Bratkartoffeln: Kog kartoflerne i 15 minutter inden stegning eller steg dem rå. Skær dem i tynde skiver og steg med hakkede løg og bacon i små tern. Velbekomme.


En smuttur med smag , tilføjet af : | 08.10.2018




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grov go'e boller     Svampet kanelkage     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frisk pasta med laks og flødesovs     Fersken suppe (den er genial)     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Raclette med det hele     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     God gammeldags pasta med kødsovs     Mexicansk kyllingelasagne     Gulerodskage (Rå)     Karbonader i fløde/porre sauce     Omelet m. skinke og ost     Pirogger med oksekød     Påskeæg med ingefær marcipan og karamel (Dulce de Leche)     Rejecocktail     Helstegt Oksestriploin     Fastelavnsboller med fløde og marcipan     Tunmousse      Ovnsstegt laks i folie     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]