Annonce
Folk, der ændrer verden gennem mad

Folk, der ændrer verden gennem mad

avatar
maduniverset.dk


Sponsoreret artikel

Det lyder – desværre – nok lidt nemmere, end det egentlig er. Men når det så er sagt, så er der heldigvis mange, der arbejder for et lidt bedre klima og en lidt mindre belastet klode. En af dem er able, der tidligere hed Frokost.dk. able er en dansk virksomhed, der fungerer som leverandør af lækre frokostordninger til virksomheder i hele landet. able har fundet en metode, hvormed de inden for madens verden gør klimaet en tjeneste. Læs med her, og bliv klogere på én af de virksomheder, der arbejder benhårdt for et bedre og sundere klima. Start der, hvor du er Mad er en af de ting, som er helt nødvendige for, at mennesket overhovedet lever, og derfor er madindustrien også kæmpestor over hele verden. Samtidig er det en af de industrier, som belaster klimaet rigtig meget. Herhjemme har able – der før hed Frokost.dk – taget en vigtig beslutning om, at de ikke længere vil bidrage til klimaproblemet. I stedet vil de være en del af løsningen. Problemet Det kan være vældig svært at begribe omfanget af det klimaproblem, vi står overfor. Det kan også være svært at forstå, hvor galt det egentlig står til lige nu. Earth Overshoot Day er en god indikator på det. Earth Overshoot Day markerer den dag på et år, hvor menneskeheden har brugt alle naturens ressourcer for hele året. I 2018 faldt den dag allerede den 1. august, hvilket kun er omkring tre fjerdedele inde i året. Det ér altså et problem, der skal adresseres – helst nu og helst på alle niveauer. able viser vejen Tilbage til able. De har altså sat sig for, at de vil bidrage mere positivt til klimaet, og de har i den forbindelse besluttet sig for, at de vil arbejde mod, at Earth Overshoot Day først falder meget senere på året i de kommende år. Det, de gør, er egentlig rimelig simpelt. De tænker først og fremmest rigtig meget over den emballage, de benytter til deres leverancer i hverdagen. Der skal være mindre af den, og den skal være mere miljøvenlig. Derudover kvalitetstjekker de deres samarbejdspartnere i langt højere grad end før. Det betyder, at de er mere kræsne med, hvem de arbejder sammen med. Derudover tilbyder able de eksisterende samarbejdspartnere – køkkenerne, der tilbereder deres mad – uddannelse fra dygtige kokke. Uddannelsen har til formål at give køkkenerne mere viden om plantebaseret mad og en mere plantebaseret tilgang til kost i det hele taget. Både med navneforandringen og med deres nye skærpede krav stiller able sig altså i front, når det kommer til at være banebrydende, udviklende og ikke mindst bekymrede for vores klima. Deres små, grønne skridt tages altså på madområdet, og heldigvis er der andre, der tager et skridt i den rigtige retning på andre områder.
Kommentarer


Skriv kommentar

Kommer snart, under udvikling
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024 cookies på Maduniverset

Kontakt