Annoncering | Mobil/tablet version | 135 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.471 opskrifter fra 25.337 medlemmer
i

Spændende madlavning

Udbuddet af krydderiblandinger, marinader og high-class tilbehør til madlavning, er ofte alt for lille, når man som den gennemsnitlige dansker handler ind i et supermarked. Mulighederne for at give sig selv og sine gæster en god kulinarisk oplevelse er derfor langt fra optimale. Vi vil alle gerne skille os ud og kreere noget der fortjener prædikatet, ekstraordinært, i stedet for at maden der serveres, i bund og grund smager som man selv kunne have lavet den.

Men hvordan skiller man sig så ud? Hvordan giver man sine gæster en smagsoplevelse lidt ud over det sædvanlige?
Tricket er at vide hvor man finder de ingredienser der skiller sig ud fra mængden. Det behøver ikke være hovedingrediensen, som f.eks. en 1000 kr. bøf fra Argentina eller kartofler høstet på Himalaya bjerget. Det handler ikke om at købe de dyreste varer, men derimod om at behandle dem på den rette måde.
I min forholdsvis begrænsede tid som fritidskok er jeg gang på gang stødt på skuffelser mht. tilberedningen af det dyrt indkøbte stykke kød. Alt for mange gange har den amatøragtige tilberedning betydet at smagsoplevelsen, selv med dyre råvarer, ikke kan komme op på et højere niveau end ”ordinært”.

Jeg har derimod personligt erfaret, at med den rette marinade, kan man redde selv det mest tarvelige stykke kød. Hvis man så oven i købet, kan magte at tilsætte den rette blanding af krydderier, er der ingen grænser for hvilke smagsoplevelser man kan få glæde af. Men hvordan fremtryller man en sådan, når udbuddet nede i brugsen ikke omfatter de spændende blandinger. Man er nødt til at søge alternativer til brugsen.

En yderst anbefalelsesværdig række af krydderiblandinger, som nemt kan erhverves over internettet, er Raptor Rubs’ produktgruppe. Produktvarianterne spænder fra den stærke ”tex mex” blanding, som er specielt velegnet til grillet og barbeque-marineret steaks, over den mere milde blanding af krydderurter og paprika, som kan give den let grillede fisk et ekstra pift, til den alternative blanding af Provence blomster, pepper korn og den lækre tørrede svamp porcini, som er yderst velegnet til lam.
En høj kvalitet er sikret ved Raptor Rubs, samtidig med at man slipper for diverse tilsætningsstoffer og E-numre.

Selvom priserne på disse krydderier ligger i den dyre ende, er det stadig en god investering, da det betyder at man ikke nødvendigvis behøver købe de dyreste slagter-bøffer for at få en behagelig smagsoplevelse, men kan ”nøjes” med hvad der nu er at finde i køledisken.

En ting er dog at sammensætte et gourmet-lignende måltid hvis man har en hel dag til det. Noget andet er at gøre det når man kommer hjem fra en hård dags arbejde. Det er et fåtal af personer der har overskud til at stå 2 timer i køkkenet, bare for at få lidt mad på bordet.
At skulle stå og bruge op imod én time på at marinere kødet, kan virke afskrækkende på mange, hvorfor de ofte tyer til de lettere løsninger og køber noget færdigmarineret kød, eller ”nøjes” med at krydre det med salt og peber.

Det behøver bare ikke være så besværligt. Det eneste man skal bruge er det rette tilbehør, som f.eks. en lækker færdiglavet krydderiblanding.
Det kan her godt betale sig at ofre lidt ekstra på god kvalitet, når virkningen er så stor som ved den rigtige marinade.
Men det er ikke nemt at opstøve en lækker krydderiblanding i supermarkederne. Derfor er det skønt at nogle firmaer har specialiseret sig i at sælge disse produkter over nettet. På den måde får man leveret varen til hoveddøren, til en overkommelig pris.

- Med ønsket om fremtidige spændende kulinariske oplevelser

Emil J. Rykær
Fritidskok


Spændende madlavning, tilføjet af : | 14.01.2009




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


madplaner Indkøbslister
Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus
AFSTEMNING

Hvilken ingrediens kan du bedst lide?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...








Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Den bedste Kylling i Karry!     Røræg i ovn     Den bedste ungarske gullasch     Nemme pølsehorn     Frisk pasta med laks og flødesovs     Svampet kanelkage     kagecreme - yderst bagefast     Grønne asparges med bacon     Tunmousse      Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Nachos m/kylling     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Koteletter i Fad med paprika     Ritas Krydderikage     Mørbradgryde m. ris     Hakket Oksekød med Hvidkål     Spagetti carbonara     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com