opskrifter
Søg i 12.572 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)

Blandede babyleaves er et hit



Forbrugerne er vilde med de små, spæde skud af de såkaldte babyleaves. Og salget af blandede bakker og poser med babyleaves er i kraftig vækst.

Fremtidens salatbakke består af en blanding babyleaves som fx rucola, tat soi, rød sennep og spinat. Det siger salatavler Per Hardenberg, som med stor succes har solgt de små salatblade som fx rucola i gennem flere år. Og det der ifølge salatavleren gør babyleaves til et hit, er den gode smag.

”Det er unikt at blande små skud af unge planter fra forskellige salatfamilier i samme bakke. De små blade smager forskelligt, og blander man bladene i bakker og poser, får forbrugerne en bred vifte af smagsnuancer, lige til at bruge i wokken eller som salat,” forklarer Per Hardenberg.

Nemt at gå til
Bladene måler kun mellem otte og tolv cm, og netop størrelsen gør babyleaves meget populær, fordi det er nemt at gå til. Bladene skal hverken hakkes eller snittes, blot skylles. Derfor passer salattypen som fod i hose til den fremherskende convenient-bølge, hvor madvarer skal være hurtige og praktiske at gå til.

”Babyleaves har convenient-præg over sig uden dog at være super convenient. For bladene skal jo stadig skylles og forberedes med fx dressing eller i retter. Det er langt fra en færdigret, som andre salatbakker, der sælges og er lige til at spises fra emballagen,” udtaler Per Hardenberg.

Kommet for at blive
Han mener, at interessen for blandede babyleaves er kommet for at blive og kun kan blive større.

”Vi startede for en del år siden med at sælge rucola blade, siden er det bare gået slag i slag med salget. I dag har vi ca. 20 forskellige slags i vores sortiment,” siger Per Hardenberg.

De blandede bakker og poser med babyleaves er i dag langt det største produkt inden for kategorien, som vokser år efter år. Generelt er det samlede salatsegment i vækst, og det skyldes især forbrugernes interesse for de små, spæde skud.

”Forbrugerne synes heldigvis, at det er trendy at spise salat,” siger han.

Vejret har stor betydning
Babyleaves er lige som de traditionelle salathoveder meget sårbare over for regn og hagl. Selvom foråret og sommeren indimellem har budt på skiftende vejr, synes Per Hardenberg, at de har klaret det rigtig godt.

”Vi kan jo ikke spå om vejret. Det er uforanderligt, og det må vi lære at leve med. Så for ikke at være alt for sårbar skal man sprede produktionen geografisk og producere nok af det, så man har råd til at miste noget, når det dårlige vejr sætter ind,” siger han.

Fakta om babyleaves:
Der findes en række forskellige babyleaves. Her er de mest populære:
rucola, baby spinat, teen spinat, stor spinat, rød mangold, gul mangold, grøn mangold, orange mangold, mizuna, grøn tat soi, rød tat soi, bulls blood, feld salat, rød sennep, rødbedeblade, pak choi, krus persille, bred persille og røde og grønne salatblade.


Blandede babyleaves er et hit, tilføjet af : | 25.09.2009




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grov go'e boller     Svampet kanelkage     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frisk pasta med laks og flødesovs     Fersken suppe (den er genial)     Gammeldaws æbleskiver     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Børnenes kokoskugler     Mormors Stegte sild i eddike     Nemme pølsehorn     Gammeldaws æbleflæsk.     Kvædemarmelade     Den bedste Kylling i Karry!     Mælkesnitter     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Helstegt Oksestriploin     Gulerodskage (Rå)     Karbonader i fløde/porre sauce     Biscotti, sprøde julesmåkager     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]