opskrifter
Søg i 12.572 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)

Ny økologisk rodfrugtserie i eksklusiv kvalitet og mindre portioner



Rodfrugterne fra ”Den Gode Jord” er økologi, når det er bedst. Forklaringen ligger i navnet ”Den Gode Jord” – for afgrøderne er økologisk dyrket i dyndjord, hvor aflejringer af sø- og havplanter, fisk og skaldyr gennem tusinde år har gjort jorden særlig næringsrig.

14 meter drænet næring
På gården Søris i Nordsjælland har landmand Jan Algreen drevet økologisk landbrug i mere end 20 år. Han forklarer, at serien af eksklusive økologiske rodfrugter ”Den Gode Jord” er skabt for få det bedste ud af jordens unikke egenskaber. - ”Jorden her på Søris er meget anderledes end andre jorde, hvor der bliver dyrket gulerødder, kartofler, rødbeder og pastinak. Gården ligger i et naturfredet område, der er en gammel tunneldal fra Istiden. Da isen trak sig tilbage, efterlod den en række smeltevandssøer – Furesø, Buresø og Jørlunde Sø er bare nogle af dem. Gennem tusinde år har der aflagret sig et næringsholdigt materiale bestående af rester fra vandplanter, fisk og skaldyr. Det var min farfar, der drænede jorden omkring Søris til landbrugsjord. Der er op til 14 meter dynd i jordlaget - og med økologisk drift får vi maksimal glæde af jordens næring”.

Suveræn smag i mindre pakker
”Vores jord giver rodfrugterne smag og kraft – og det er udgangspunktet for ”Den Gode Jord”, fastslår Jan Algreen. ”Med ”Den Gode Jord” går vi ikke på kompromis med hverken smag, holdbarhed eller ensartethed. Resultatet er en flot vare i mindre portioner end tidligere. Vi har nemlig erfaret, at der i de seneste år bliver efterspurgt mindre pakninger. Folk vil ikke smide mad ud. I stedet vil de købe lige det, de har brug for – så er varen frisk, når den anvendes. Og så har vi selvfølgelig også skævet til statistikkerne, der siger, at singlekulturen er kommet for at blive – der bliver flere og flere husholdninger med kun en person”.

Lidt, men godt
”Den Gode Jord” består i første omgang af gulerødder til at spise rå, lilla gulerødder til madlavning og røde kartofler af sorten Raja til at bage. ”Vi tilbyder to slags gulerødder fordi den lilla Purple Haze er suveræn til at blive bagt, kogt eller stegt, mens fx Bolero er frisk og smagfuld at spise rå. Vi afprøver løbende forskellige sorter – og udvælger dem, der spiller bedst sammen med jordbunden. Vi er i proces med at udvide serien med runde rødbeder, pastinak og andre rodfrugter – selvfølgelig økologisk!”, oplyser Jan Algreen. ”Med økologisk avl driver vi ikke rovdrift på naturen. Den høje kvalitet afspejles selvfølgelig i prisen. Men heldigvis er der en tendens til, at folk godt vil betale for gode varer efter princippet: ”lidt, men godt”. Samtidig må de acceptere, at man ikke kan få ”Den Gode Jord” hele året. Vi vil kun levere friske afgrøder fra Nordsjælland, så derfor må de undvære os fra april til oktober. Men vi er værd at vente på”, slutter Jan Algreen med et smil.

De økologiske rodfrugter fra ”Den Gode Jord” bliver lanceret i Irma og udvalgte Kvickly og SuperBrugsen butikker i uge 43 i 450-600 grams pakker. Vejledende salgspris: 17 - 19 kr.


Ny økologisk rodfrugtserie i eksklusiv kvalitet og mindre portioner, tilføjet af : | 25.09.2009




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grov go'e boller     Svampet kanelkage     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frisk pasta med laks og flødesovs     Fersken suppe (den er genial)     Gammeldaws æbleskiver     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Børnenes kokoskugler     Mormors Stegte sild i eddike     Nemme pølsehorn     Gammeldaws æbleflæsk.     Kvædemarmelade     Den bedste Kylling i Karry!     Mælkesnitter     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Helstegt Oksestriploin     Gulerodskage (Rå)     Karbonader i fløde/porre sauce     Biscotti, sprøde julesmåkager     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]