Mel sigtes med bagepulver, tilsæt vanillesukker og hak/smuldr marcipanen heri. Tilsæt hele mandler, rosiner og tranebær, vend det hele godt sammen.
De våde ingredienser:
Rør sukker og det bløde smør i en anden skål. Tilsæt æggene, ét ad gangen. Tilsæt rom- og mandelessens samt revet appelsinskal.
Det våde hældes nu i skålen med det tørre og røres godt sammen, gerne i røremaskine v. lav hastighed.
Dejen bliver til en meget klæbrig masse, som er meningen.
Drys mel på bordet og del dejen i 3 lige store dele og form dem til tykke pølser, i den længde, der passer til din bradepande. Læg pølserne på bagepapir med så stor afstand som muligt, da pølserne "flyder ud" under bagning, hvilket er meningen.
Bages v. 175 grader 20-25 min. til de er let gyldne.
Herefter skal pølserne køle HELT af.
De flade pølser skæres med en skarp, takket brødkniv i ca. 1,5 cm. tykke skiver og lægges på den flade side på en bageplade m. bagepapir.
De efterbages nu v. 160 grader i 10-15 min. til de er let gyldne.
Afkøles helt - gerne et par timer, før de evt. kommes i kagedåse til opbevaring.