Opskrifter > Champignon-bacon-salvie-sauce til gnocchi
(Opskriften fortsætter under reklamen)
Det er en allround flødesovs, der kan bruges på pasta eller på gnocchi. Hvis du laver sovsen uden bacon (evt også uden champignon)kan den serveres (med eller uden gnocchi) til en svinekotelet, der er drysset med salt, peber og hakket salvie inden den er stegt på panden.
1 spsk. frisk, finthakket salvie ( eller rosmarin)
En håndfuld små tomater skåret i halve
¼ l. piskefløde
Salt og peber
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Rens champignonerne og skær dem i skiver. Tænd en slip-let-pande på højeste blus og når den er brandvarm lægges champignonerne på og steges, indtil der er kommet væde fra dem og den er kogt ind igen. Så skrues der ned til medium og baconen svitses med, den skal ikke være sprød, men noget af fedtet skal være smeltet og den skal være brunet. Nu tilsættes hvidløg og det svitses kort. Så tilsættes salvie (eller rosmarin), fløden og noget friskkværnet peber. Sovsen skal stå og simre lidt tid, indtil krydderurt- og baconsmag er kogt ind i fløden- måske skal der mere fløde eller mælk i. Smag sovsen til og tilsæt til allersidst tomaterne, der koges med de et par minutter.
SERVERING
Vend gnocchi i sovsen og servér. Se min opskrift på Gnocchi af bagte kartofler.
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)