opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 08.04.19 vi er nu ca. 65% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Groft rugbrød

Groft rugbrød

Groft rugbrød
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(273)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Groft rugbrød
32.282
Visninger
612
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



var dagens opskrift 21.03.2019 Groft rugbrød var dagens opskrift den 21.03.2019

du kan fryse denne ret Du kan fryse denne ret
DU SKAL BRUGE
Ca. 1,5 liter kærnemælk eller andet surmælksprodukt
45 g. havsalt
450 g. skårne rugkerner
340 g. hørfrø
225 g. solsikkefrø
175 g. sesamfrø
350 g. fuldkornshvedemel
400 g. rugmel
75 g. malet/blendet mørkt bagemalt
ca. 100 g. surdej


SÅDAN GØR DU
Hvis du ikke har en surdej skal du lave en. Du kan selvfølgelig vælge at bruge 15 g gær i stedet og dermed forkorte bagetiden den første gang, men umiddelbart bliver brødet langt bedre hvis du laver en surdej først og lader den stå et par dage. Der er ret enkelt at lave en surdej, du skal omkring 100 g. rugmel og ca. 1 dl. vand som du blander sammen i en lille beholder med løstsiddende låg. Lad den stå ude på køkkenbordet en lunt sted, ikke for lunt, og når den efter et par dage lugter lidt hen af øllebrød er den klar.

Du skal nu blande alle ingredienserne sammen, også surdejen, det bedste er en røremaskine i ca. 10 min , hvis du ikke har en sådan, håber du har mullerne i orden, for så skal der røres i ca. dobbelt så lang tid. Husk at tage en klump dej fra som surdej til næste gang du bager. Put den i en bøtte eller beholder, og hvis du ved at der går lang tid til næste gang du skal lave rugbrød kan den sagtens stå i køleskabet i 2-3 uger, men tag den ud et par dage i forvejen inden du skal bage og pift den op med en smule mel og vand.

Bagemalt kan erstattes med den mørkeste øl du kan finde, men du skal reducere mængden af kærnemælk tilsvarende.

Når du har blandet ingredienserne godt sammen, skal komme dejen i 2 stk. 1,1 liters smurte forme, du skal ikke være fedtet med olien, smør olien godt op ad siderne, dernæst kan du også komme sesamfrø eller hørfrø i formen eller begge dele. Alternativt kan du lægge bagepapir i bunden. Dejen har godt af at stå i køleskabet 8-12 timer.

Stil brødene i en forvarmet ovn på 180 grader i 90 min. Efter endt bagetid, løsnes brødene fra siderne med en kniv og brødene bankes forsigtigt ud på en rist med bagepapir til afkøling. Jeg plejer af halvere brødene og komme dem i fryseposer og i fryseren. Så kan de tages op dagen i forvejen.
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
maduniverset.dk
05.02.2013, 12:47
Hej Lige under billedet er der en print knap i grøn.

klintevej 8
04.02.2013, 18:31
Hvorfor er det umuligt at PRINTE opskriften ud?????? Er det ikke muligt, at I kan lave et print ikon på opskrifterne??? Mvh. SusannB.

Bruger billede
Haraldur P. Haraldsson
29.10.2012, 10:09
Hej, undskyld mit sene svar. Jeg ved ikke om du har fået svar på dit spørgsmål ad andre veje. Det er ikke helt klart i opskriften, men hvis du ikke har bagemalt, vil jeg råde dig til opveje den manglende bagemalt med mel i stedet. Og bare reducere kærnemælken tilsvarende den mængde mørk øl du bruger. Håber det er svar nok.

heidi jensen
07.08.2012, 10:41
hej er der nogle der kan hjælpe mig ang opskriften på groft rugbrød... hvor meget kærnemælk skal man erstatte hvis man bruger mørk øl hvis jeg ikk kan få bagemalt...skal brødet ikk hæve før bagning opskriftet ser lækker ud og vil prøve at bage den..
 
Denne gode opskrift på Groft rugbrød med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Groft rugbrød, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu 10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 2
9935-DSC_0512.JPG 15-Grillmarinade-verdens-bedste.jpg 10226-DSC_0842.JPG
Næste
Støv grillen af så du igen kan lave de mest fantastiske grilretter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Tunmousse      Tzatziki med creme fraiche     Lammekølle med kartofler i fad     Glaserede løg.     Bagt rodfrugtmos     Nemme flûtes     Mørbrad á l órange     Waldorfsalat - Gammeldags     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Perfekte Mørbradbøffer med bløde løg     Sfeeha ( Libanesiske brød m. oksefars)     Mornay sauce     Kalkun grill spyd     Stjerneskud II     Hvidløgs cremefraiche     Grillet kyllingefilet     Champignon-broccolitærte med skinke     Kransekagekonfekt     Porrer i fad med oksekød     Rejesalat med avocado     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]