opskrifter
Søg i 12.605 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat

Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat

Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(227)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat
20.573
Visninger
327
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
1 svineculotte (frilandsgris)
1 økologisk appelsin
1 dl. tør hvidvin
salt og peber
....................................
650 g små runde kartofler
250 g babygulerødder
2 spsk. olivenolie
1 tsk. frisk finthakket timian
salt og peber
....................................
2 håndfulde feldsalat (eller anden småbladet salat)
1 hjertesalathovede
1 lille rød peberfrugt
1 spsk. tørrede tranebær
10-12 halverede stenfri blå vindruer
1 gulerod
1 syrligt æble (gerne Pink Lady)
....................................
3 tsk. god jomfru olivenolie
1 tsk. (tranebær-)balsamico
1 tsk. akciahonning (eller anden flydende honning)
½ fed knust hvidløg
salt og peber


SÅDAN GØR DU
Gnid hele culotten ind i salt og peber og læg den ned i et lille ildfast fad.
Skær appelsinen i to halve og pres saften fra den ene halve over culotten.
Hæld hvidvin ved og sæt det hele ind midt i en forvarmet ovn (225 grader) i 12 min.
Skru herefter ned til ca. 160 grader. og lad culotten få ca. 40 min. eller til kødet har en centrumtemp.
på ca. 75-77 grader.
Tilsæt evt. vand under stegningen, hvis stegeskyen fordamper fra det ildfaste fad.

Vask og tør rodfrugter.
Skær kartoflerne i halve og flæk evt. gulerødderne på langs hvis de er mere end 2 cm. tykke.
bland dem med salt, peber og timian og stil dem ind i ovnen på nederste rille.
Timingen af dette bør ske efter at culotten har været inde i ca. 20 min. ialt.

Skyl salat og skær hovedsalaten ud i mindre stykker. Gå feldsalaten igennem for evt. brune blade og eller jordrester.
Tør salaten på et rent, tørt viskestykke.
Fjern kernehus fra æblet og skær resten ud i tynde både.
Skær guleroden i tændstikstore strimler (julienne) og peberfrugten i små tern.
Tilsæt tranebær og de halverede vindruer.
Bland det hele godt sammen med hænderne.

Lav dressingen:

Pisk olivenolie, balsamico, honning og hvidløg sammen.
Smag til med salt og peber og juster evt. med honning og balsamico.
Bland ikke salaten sammen med dressing før der skal anrettes.

Når culotten er færdig tages den ud for at hvile ca. 10 min. før den skæres ud i tynde skiver.
Sku evt. ned for ovenen hvis rodfrugterne er ved at blive for mørke eller tørre!

Brug stegesky fra culotten som grundsovs og bring dette til kogepunktet i en lille gryde.
Tilsæt saften fra resten af appelsinen og spæd til med den saft, der løber fra culotten mens den hviler.
SERVERING
Anrettes med to tre skiver culotte spredt ud i en lille vifte med salat og bagte rodfrugter ved siden. Overhældes med sauce lige inden serveringen.
Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat - 10142-svineculottemed_æblesalatogovnkartofler.jpg
 

Flere lækre opskrifter

BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Svinekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Sæson på havets guld: skaldyr
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson: Brombær, blommer og blåbær
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Fyldt kalkunbryst II     Hjemmelavet Stikkelsbærkompot     Grillet vildt dyrekølle     Grillet jomfruhummerhaler     Puffede hvedekerner     Røræg i ovn     Grillspyd     Omelet m. skinke og ost     Raclette med det hele     Blødende chokoladekage     Frisk myntete     Gulerodskage (Rå)     Svampet kanelkage     Nemme æbleskiver     Indbagte rejer     Suppekuren     Stikkelsbærtærte     Grillet kyllingefilet     Hjemmelavet varmrøget laks     hurtig mad som er fedtfattig     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]