opskrifter
Søg i 12.550 opskrifter
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat

Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat

Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(215)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat
12.907
Visninger
249
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
1 svineculotte (frilandsgris)
1 økologisk appelsin
1 dl. tør hvidvin
salt og peber
....................................
650 g små runde kartofler
250 g babygulerødder
2 spsk. olivenolie
1 tsk. frisk finthakket timian
salt og peber
....................................
2 håndfulde feldsalat (eller anden småbladet salat)
1 hjertesalathovede
1 lille rød peberfrugt
1 spsk. tørrede tranebær
10-12 halverede stenfri blå vindruer
1 gulerod
1 syrligt æble (gerne Pink Lady)
....................................
3 tsk. god jomfru olivenolie
1 tsk. (tranebær-)balsamico
1 tsk. akciahonning (eller anden flydende honning)
½ fed knust hvidløg
salt og peber


SÅDAN GØR DU
Gnid hele culotten ind i salt og peber og læg den ned i et lille ildfast fad.
Skær appelsinen i to halve og pres saften fra den ene halve over culotten.
Hæld hvidvin ved og sæt det hele ind midt i en forvarmet ovn (225 grader) i 12 min.
Skru herefter ned til ca. 160 grader. og lad culotten få ca. 40 min. eller til kødet har en centrumtemp.
på ca. 75-77 grader.
Tilsæt evt. vand under stegningen, hvis stegeskyen fordamper fra det ildfaste fad.

Vask og tør rodfrugter.
Skær kartoflerne i halve og flæk evt. gulerødderne på langs hvis de er mere end 2 cm. tykke.
bland dem med salt, peber og timian og stil dem ind i ovnen på nederste rille.
Timingen af dette bør ske efter at culotten har været inde i ca. 20 min. ialt.

Skyl salat og skær hovedsalaten ud i mindre stykker. Gå feldsalaten igennem for evt. brune blade og eller jordrester.
Tør salaten på et rent, tørt viskestykke.
Fjern kernehus fra æblet og skær resten ud i tynde både.
Skær guleroden i tændstikstore strimler (julienne) og peberfrugten i små tern.
Tilsæt tranebær og de halverede vindruer.
Bland det hele godt sammen med hænderne.

Lav dressingen:

Pisk olivenolie, balsamico, honning og hvidløg sammen.
Smag til med salt og peber og juster evt. med honning og balsamico.
Bland ikke salaten sammen med dressing før der skal anrettes.

Når culotten er færdig tages den ud for at hvile ca. 10 min. før den skæres ud i tynde skiver.
Sku evt. ned for ovenen hvis rodfrugterne er ved at blive for mørke eller tørre!

Brug stegesky fra culotten som grundsovs og bring dette til kogepunktet i en lille gryde.
Tilsæt saften fra resten af appelsinen og spæd til med den saft, der løber fra culotten mens den hviler.
SERVERING
Anrettes med to tre skiver culotte spredt ud i en lille vifte med salat og bagte rodfrugter ved siden. Overhældes med sauce lige inden serveringen.
Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat - 10142-svineculottemed_æblesalatogovnkartofler.jpg
 

Flere lækre opskrifter

BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Svinekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Svineculotte med bagte rodfrugter og æblesalat, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Mad til kør selv ferien
Om man enten skal på en lang eller kort køretur i bil, tog eller sejltur med færge så er det rart at have lidt mad og drikke med. Her er lidt forslag til hvad man kan lave og tage med på tur Forslag til basis mad og drikke: vand, vandmelon, frugt, gulerødder, brikjuice, nøddemix, rosiner, peberfrugt, rugbrød, boller, minimajs, tun, makrel, mayonnaise, dadler, kiks, abrikoser, frugtbar, små indpakket spegepølser, agurk. Obligatorisk: Køletaske, skraldeposer og vådservietter Evt. Salt og peber Aktiviteter til børn: Tælle bilfarver, Hvem ser først 5 gange X bilmærke, loftskærm med film, musik fra alle parter, bøger, tegneudstyr, telefon, tablet, bærbar, kort, materiale om hvor man skal hen.
Se opskrifter her
hvid streg
Lækker mad i Sankt Hans-bålets skær
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mad til Festivalen
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset



Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Laks med baconsvøb m. spinat og stegte bønner med hasselnødd     Helstegt Oksestriploin     Mørbradgryde m. ris     Ribssaft     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Grov go'e boller     Svampet kanelkage     Gulerodskage (Rå)     Tunmousse      Røræg i ovn     Pirogger med oksekød     Helstegt grillet oksefilet     Laksemousse     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Græsk bøf     Lakrids (Sød, finsk)     Marinerede flanksteak     Dadler med bacon     Mælkesnitter     Den bedste Kylling i Karry!     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]