opskrifter
Søg i 12.539 opskrifter fra 25.897 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern)

Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern)

Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(240)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern)
16.393
Visninger
134
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Amanda

DU SKAL BRUGE
500 g mel
6 aeg
150 ml vand
1 tsk salt

Evt. smoer


SÅDAN GØR DU
Bland mel, aeg, salt og vand i en skaal og roer/pisk grundigt med ske eller piskeris (Vigtigt: MED HAANDEN!) indtil dejen begynder at lave "bobler".

Lad dejen staa i 10 minutter og kog i mellemtiden en gryde med vand.

Dejen skal nu presses portionsvist igennem enten en kartoffelpresser, et doerslag eller en saakaldt "Spätzlehobel" (kan koebes paa ebay eller lign.) ned i det kogende vand. Vaelger man doerslag skal dejen pressen gennem hullerne med dejskaber eller lign.

Lad vandet koget op og kog spätzlene igennem 30-60 sekunder, fisk dem derefter op. Tag kort vandet af varmen, mens du presser naeste portion. Processen gentages, til dejen er brugt.
SERVERING
Spätzlene kan serveres med det samme eller afkoeles let og derefter vendes i smeltet smoer.

 
BRUGERNES KOMMENTAR

Åse Andersen
09.04.2018, 23:48
Det er dejligt at se, at traditionelle retter holdes i hævd, også tyske! Jeg lærte den schwäbiske nationalret Spätzle at kende, da jeg var udvekslingsstudent i Stuttgart for ækelt mange år siden...Stuttgart er hovedstad i delstaten Baden-Württemberg. Schwaben er navnet på et gammelt område, som stort set svarer til det nuværende Baden-Württemberg samt en lille bid i det nuværende Bayern. Den nu bayriske del har officielt fået navnet Schwaben, men "die Schwaben" generelt ville korse sig, hvis de så, at deres elskede Spätzle skulle være en bayrisk ret! Vil I ikke være søde at slette "i Bayern" i overskriften, og i stedet skrive f.eks.: fra (det gamle landskab) Schwaben i Syd(vest)tyskland?


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern) opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern) med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Pasta opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu
Tid til sprøde luftige hveder, se fx. hveder med chokolade eller paleo hveder
Store Bededag startede med at hedde "ekstraordinær almindelig bededag" På Store Bededag spiser man varme hveder, det er en skik som kan dokumenteres tilbage til midten af 1800-tallet. Hvornår er det Store Bededag? Store Bededag falder altid fjerde fredag efter påske.
Se opskrifter her
hvid streg
9935-DSC_0512.JPG 15-Grillmarinade-verdens-bedste.jpg 10226-DSC_0842.JPG
Støv grillen af så du igen kan lave de mest fantastiske grilretter
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Pitabrød med grahamsmel     Rabarber- og stikkelsbærkage     Rejeroulade med spinat.     Godt majsbrød     Halloween kage kirkegård     Lynstegte rejer i hvidløg     Nachos m/kylling     Nemme pølsehorn     Arme Riddere     Helstegt grillet oksefilet     Grillspyd     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Svampet kanelkage     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Den bedste ungarske gullasch     Grovboller     Forloren pindsvin     Fersken suppe (den er genial)     Frisk pasta med laks og flødesovs     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]