opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern)

Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern)

Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(241)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern)
28.234
Visninger
198
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
500 g mel
6 aeg
150 ml vand
1 tsk salt

Evt. smoer


SÅDAN GØR DU
Bland mel, aeg, salt og vand i en skaal og roer/pisk grundigt med ske eller piskeris (Vigtigt: MED HAANDEN!) indtil dejen begynder at lave "bobler".

Lad dejen staa i 10 minutter og kog i mellemtiden en gryde med vand.

Dejen skal nu presses portionsvist igennem enten en kartoffelpresser, et doerslag eller en saakaldt "Spätzlehobel" (kan koebes paa ebay eller lign.) ned i det kogende vand. Vaelger man doerslag skal dejen pressen gennem hullerne med dejskaber eller lign.

Lad vandet koget op og kog spätzlene igennem 30-60 sekunder, fisk dem derefter op. Tag kort vandet af varmen, mens du presser naeste portion. Processen gentages, til dejen er brugt.
SERVERING
Spätzlene kan serveres med det samme eller afkoeles let og derefter vendes i smeltet smoer.
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Amanda
05.06.2018, 22:19
Servus, Åse. Nu er det mig, der har lagt opskriften op, og jeg er glad for at høre, at du, ligesom jeg, er glad for at værne om traditionel madlavning. Jeg vil dog kort meddele, at navnet ikke bliver ændret. Jeg har boet tre år i Bayrisch-Schwaben, der er en helt legitim administrativ region i Bayern. Schwaben er et grænseoverlappende område i både Baden Württemberg og Bayern, hvorfor jeg også understreger, at det her drejer sig om den del af Schwaben, der ligger i Bayern - det gør jeg bl.a. af den grund, at Spätzle fra Baden Württemberg ser ganske anderledes ud end dem fra Bayern, og vi skal jo helst ikke have blandet dem sammen :-) Vh. Amanda

Åse Andersen
09.04.2018, 23:48
Det er dejligt at se, at traditionelle retter holdes i hævd, også tyske! Jeg lærte den schwäbiske nationalret Spätzle at kende, da jeg var udvekslingsstudent i Stuttgart for ækelt mange år siden...Stuttgart er hovedstad i delstaten Baden-Württemberg. Schwaben er navnet på et gammelt område, som stort set svarer til det nuværende Baden-Württemberg samt en lille bid i det nuværende Bayern. Den nu bayriske del har officielt fået navnet Schwaben, men "die Schwaben" generelt ville korse sig, hvis de så, at deres elskede Spätzle skulle være en bayrisk ret! Vil I ikke være søde at slette "i Bayern" i overskriften, og i stedet skrive f.eks.: fra (det gamle landskab) Schwaben i Syd(vest)tyskland?
 
Denne gode opskrift på Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern) med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Pasta opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Fastelavnboller
Følg Maduniverset
sæson lige nu P1010003-fastelavsboller.JPG 10168-DSC_0868.JPG 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
15-andebryst-solbaer-chokolade-sauce-rodfrugtmos.jpg 10634-hindbaer-kaviar.jpg 10546-marengsreder-citronfloedeskum.jpg
Næste
Valentinsdag er lige om hjørnet
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Kinesisk kylling i karry     Svampet kanelkage     Frisk pasta med laks og flødesovs     Raclette med det hele     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Fersken suppe (den er genial)     Spagetti carbonara     Nemme pølsehorn     Røræg i ovn     Italienske Farsbøffer.     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Skinke, porre tærte     Suppekuren     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Porrer i fad med oksekød     Hjemmelavet modellervoks     Omelet m. skinke og ost     Tyrkisk suppe     Hakket Oksekød med Hvidkål     Kanelsnegle kagemand     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]