opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
Opskrifter   › Madopskrifter   › Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern)

Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern)

Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(240)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern)
21.599
Visninger
157
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
500 g mel
6 aeg
150 ml vand
1 tsk salt

Evt. smoer


SÅDAN GØR DU
Bland mel, aeg, salt og vand i en skaal og roer/pisk grundigt med ske eller piskeris (Vigtigt: MED HAANDEN!) indtil dejen begynder at lave "bobler".

Lad dejen staa i 10 minutter og kog i mellemtiden en gryde med vand.

Dejen skal nu presses portionsvist igennem enten en kartoffelpresser, et doerslag eller en saakaldt "Spätzlehobel" (kan koebes paa ebay eller lign.) ned i det kogende vand. Vaelger man doerslag skal dejen pressen gennem hullerne med dejskaber eller lign.

Lad vandet koget op og kog spätzlene igennem 30-60 sekunder, fisk dem derefter op. Tag kort vandet af varmen, mens du presser naeste portion. Processen gentages, til dejen er brugt.
SERVERING
Spätzlene kan serveres med det samme eller afkoeles let og derefter vendes i smeltet smoer.
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Amanda
05.06.2018, 22:19
Servus, Åse. Nu er det mig, der har lagt opskriften op, og jeg er glad for at høre, at du, ligesom jeg, er glad for at værne om traditionel madlavning. Jeg vil dog kort meddele, at navnet ikke bliver ændret. Jeg har boet tre år i Bayrisch-Schwaben, der er en helt legitim administrativ region i Bayern. Schwaben er et grænseoverlappende område i både Baden Württemberg og Bayern, hvorfor jeg også understreger, at det her drejer sig om den del af Schwaben, der ligger i Bayern - det gør jeg bl.a. af den grund, at Spätzle fra Baden Württemberg ser ganske anderledes ud end dem fra Bayern, og vi skal jo helst ikke have blandet dem sammen :-) Vh. Amanda

Åse Andersen
09.04.2018, 23:48
Det er dejligt at se, at traditionelle retter holdes i hævd, også tyske! Jeg lærte den schwäbiske nationalret Spätzle at kende, da jeg var udvekslingsstudent i Stuttgart for ækelt mange år siden...Stuttgart er hovedstad i delstaten Baden-Württemberg. Schwaben er navnet på et gammelt område, som stort set svarer til det nuværende Baden-Württemberg samt en lille bid i det nuværende Bayern. Den nu bayriske del har officielt fået navnet Schwaben, men "die Schwaben" generelt ville korse sig, hvis de så, at deres elskede Spätzle skulle være en bayrisk ret! Vil I ikke være søde at slette "i Bayern" i overskriften, og i stedet skrive f.eks.: fra (det gamle landskab) Schwaben i Syd(vest)tyskland?


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern) opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern) med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Pasta opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Spätzle (pasta fra Schwaben i Bayern), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Vores brugere har lagt nogen af de bedste fastelavnsboller på Maduniverset, alt fra børnenes favoritter, fastelavnsboller med citronglasur, fedtfattige fastelavnsboller til fastelavnsboller lavet med vandbakkelsedej og med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg
15-andebryst-solbaer-chokolade-sauce-rodfrugtmos.jpg 10634-hindbaer-kaviar.jpg 10546-marengsreder-citronfloedeskum.jpg
Valentinsdag er lige om hjørnet
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grov go'e boller     Helstegt Oksestriploin     Svampet kanelkage     Raclette med det hele     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Frisk pasta med laks og flødesovs     Pizza bagt på bagesten     Tunmousse      Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Mormors citronfromage     pommes anna     Fastelavnsboller med creme og citronglasur     Blødende chokoladekage     Gulerodskage (Rå)     Røræg i ovn     Grønkålssalat med mandler og æbler     Fondue     Fastelavnsboller med flødeskum     Pastaret i fad     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]