opskrifter
Søg i 12.605 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Lav en surdej

Lav en surdej

Lav en surdej
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(96)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Lav en surdej
4.917
Visninger
122
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



En hjemmelavet surdej gør ens brød super lækkert, noget alle burde prøve at lave.



LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
Version 1 Kan bruges 3 dage efter:
Surdej opskrift: (konsistens mellem pandekagedej og tandpasta)
2 dl. vand
2 dl. mel (halv hvedemel og halv fuldkornshvedemel)


Version 2 Kan bruges dagen efter:
Surdej opskrift: (konsistens mellem pandekagedej og tandpasta)
2 dl. vand
2 dl. mel (halv hvedemel og halv fuldkornshvedemel)
1 tsk. salt
½ tsk honning (kickstarter så surdejen gære)


SÅDAN GØR DU
Version 1:
Blandes og lægges i en beholder med låg og stille ved stuetemperatur i 4 dage, rør i surdejen et par gange om dagen, surdejen er færdig når den smager surt og lugter lidt af øl

Version 2:
Blandes og lægges i en lukket beholder natten over i stuetemperatur ca. 20-22 grader.

Når du har brugt af surdejen så opfrisk surdejen med 2 dl. hvede/fuldkorn mel og 2 dl. vand + 2 dl gammel surdej og smid resten ud

Din surdej kan tåle at stå ved stuetemperatur i ca. 5 dage og i max 2 uger i køleskab før den skal opfriskes.

TIPS: Hvornår ved man om ens surdej er klar? Tag en spsk. surdej og læg i noget vand, synker surdejlen så er den ikke klar, men hvis den flyder så er den klar til at bruge, så man får et lækkert luftigt og sprødt brød med fantastisk smag


Lav en surdej - 10312-DSC_0392.JPG
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Lav en surdej med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Basic opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Lav en surdej, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækker mad i Sankt Hans-bålets skær
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mad til kør selv ferien
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Grillspyd     Gulerodskage (Rå)     Røræg i ovn     Fersken suppe (den er genial)     Helstegt Oksestriploin     Grillet vildt dyrekølle     Kogning af majs     Raclette med det hele     Grillet jomfruhummerhaler     Helstegt grillet oksefilet     Svampet kanelkage     drømmekage i bradepande     Hjemmelavet Hyldeblomstsaft     Omelet m. skinke og ost     Salat med grillet majs og chorizo      Karbonader i fløde/porre sauce     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Frisk pasta med laks og flødesovs     Majs kolber på grill     Indbagte rejer     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]