opskrifter
Søg i 12.573 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
Opskrifter   › Madopskrifter   › Chileolie

Chileolie

Chileolie
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(53)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
3.189
Visninger
72
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Du kan bruge friske og tørret chile. Variation af krydderi i olien, hvidløg, oregano, valget er dit også med chile. Til stærk olie rist habanerõ prøv med ½.

DU SKAL BRUGE
Chileolie med frisk chile.
6 friske hot rød/grøn chili , såsom jalapeno eller serrano.
1 ¼ dl jordnødeolie eller vegetabilsk olie
1 ½ spsk. sesamolie eller oliven olie
½ tsk. stødt spids kommen
½ tsk. rør sukker

Chileolie med tørret chile:
Til stærk olie: 10-15 stk. arbol chile eller cayenne eller serrano eller pequin eller tabasco.
Til ikke så stærk olie: 5-10 guajillo eller mirasol, eller cascabel eller chihuacle
Til mild olie: 5 ancho eller pasilla eller new mexico
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. mexicansk oregano eller 1 tsk. oregano


SÅDAN GØR DU
Chileolie med frisk chile.
Skær chili peber i halve og fjern frø. Hak groft. I en wok eller tung stegepande, varmes olien over medium varme. Når olien er varm tilsæt sesamolie og rør godt. Tilsæt de hakkede chile. Simre, utildækket ved svag varme, indtil olien tager farve (5 til 7 minutter). Tilsæt stødt spidskommen og sukker, kog under omrøring, i yderligere 2 -. 3 minutter Fjern chili olie fra varmen. Sæt til afkøling, si og smid chile ud. Hældes og opbevares i en flaske/glas med låg i køleskabet. (Olien vil vare i flere måneder). Undlad at komme chiles tilbage i olien da det kan gøre olien dårlig ved længe tids opbevaring.

Chileolie med tørret chile:
Skær chili peber i halve og fjern frø, skær i mindre stykker. I en wok eller tung stegepande, varmes olien over medium varme. Når olien er varm tilsæt sesamolie og rør godt. Tilsæt chile. Simre, under konstant omrøring ved svag varme, indtil chiles er mørke (pas på de ikke bliver brændt) tag chiles op lægges på fedt sugende papir, tilsæt stødt spids kommen og sukker i olien, kog under omrøring, i yderligere 2 -. 3 minutter, køl olien, og hældes og opbevares i en flaske/glas med låg, her kan du vælge at kan komme chiles tilbage i olien det vil gøre olien stærkere og give mere smag, eller undlade at komme chiles tilbage i olien det bevarer styrke og smag. Opbevares i køleskabet. (Olien vil vare i flere måneder).
SERVERING
Til stegning. Blanding i salater og dressing. I brød. Hvad du ellers bruger olie til.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Chileolie opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Chileolie fra Maduniverset.dk i kategorien Olier opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Chileolie, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Tid til at bage småkagerne til juleaften
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Nye og klassiske opskrifter til en god juleaften - fx. brunede kartofler med skræl
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Havregrynskugler med mørk farin     Sennepssild     Gulerodskage (Rå)     Kranskageglasur/pynteglasur     Børnenes kokoskugler     Nøddestuvet rosenkål:     Nissekræs     Raclette med det hele     Dadler med bacon     pommes anna     Syltede valnødder     æbleskiver med gær     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Andebryst i ovn til mange     Fyldt kalkunbryst II     Oldes Kokoskranse     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Farmors Korendekager     Kokos/nødde Muffins     Hamburgerryg med grønlangkål & brunede kartofler     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]