opskrifter
Søg i 12.605 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Chileolie

Chileolie

Chileolie
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(53)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
3.952
Visninger
89
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Du kan bruge friske og tørret chile. Variation af krydderi i olien, hvidløg, oregano, valget er dit også med chile. Til stærk olie rist habanerõ prøv med ½.



LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
Chileolie med frisk chile.
6 friske hot rød/grøn chili , såsom jalapeno eller serrano.
1 ¼ dl jordnødeolie eller vegetabilsk olie
1 ½ spsk. sesamolie eller oliven olie
½ tsk. stødt spids kommen
½ tsk. rør sukker

Chileolie med tørret chile:
Til stærk olie: 10-15 stk. arbol chile eller cayenne eller serrano eller pequin eller tabasco.
Til ikke så stærk olie: 5-10 guajillo eller mirasol, eller cascabel eller chihuacle
Til mild olie: 5 ancho eller pasilla eller new mexico
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. mexicansk oregano eller 1 tsk. oregano


SÅDAN GØR DU
Chileolie med frisk chile.
Skær chili peber i halve og fjern frø. Hak groft. I en wok eller tung stegepande, varmes olien over medium varme. Når olien er varm tilsæt sesamolie og rør godt. Tilsæt de hakkede chile. Simre, utildækket ved svag varme, indtil olien tager farve (5 til 7 minutter). Tilsæt stødt spidskommen og sukker, kog under omrøring, i yderligere 2 -. 3 minutter Fjern chili olie fra varmen. Sæt til afkøling, si og smid chile ud. Hældes og opbevares i en flaske/glas med låg i køleskabet. (Olien vil vare i flere måneder). Undlad at komme chiles tilbage i olien da det kan gøre olien dårlig ved længe tids opbevaring.

Chileolie med tørret chile:
Skær chili peber i halve og fjern frø, skær i mindre stykker. I en wok eller tung stegepande, varmes olien over medium varme. Når olien er varm tilsæt sesamolie og rør godt. Tilsæt chile. Simre, under konstant omrøring ved svag varme, indtil chiles er mørke (pas på de ikke bliver brændt) tag chiles op lægges på fedt sugende papir, tilsæt stødt spids kommen og sukker i olien, kog under omrøring, i yderligere 2 -. 3 minutter, køl olien, og hældes og opbevares i en flaske/glas med låg, her kan du vælge at kan komme chiles tilbage i olien det vil gøre olien stærkere og give mere smag, eller undlade at komme chiles tilbage i olien det bevarer styrke og smag. Opbevares i køleskabet. (Olien vil vare i flere måneder).
SERVERING
Til stegning. Blanding i salater og dressing. I brød. Hvad du ellers bruger olie til.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Chileolie fra Maduniverset.dk i kategorien Olier opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Chileolie, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Studenterkørsel: Hvad skal I servere?
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Lækker mad i Sankt Hans-bålets skær
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Kartoffeltårn     Svensk pølseret - lækker opskrift på børnefamilie klassiker     Rejecocktail med chilisauce     Amerikansk Coleslaw     Sommer dressing med radiser     Tabouleh salat     Perfekte Mørbradbøffer med bløde løg     Hjemmelavet super-æggekage, med bacon,løg og purløg.     Coleslaw - "tyggevenlig"     Aspargessuppe     kødrand     Sauce     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Oste sovs     Gyros brød med fyld (Græsk pita brød)     Gryderet til gæster     Pandekager m. skinke & flødeost     Den bedste Kylling i Karry!     Frisk pasta med laks og flødesovs     Is a la mande     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]