opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Chileolie

Chileolie

Chileolie
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(53)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
3.710
Visninger
86
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Du kan bruge friske og tørret chile. Variation af krydderi i olien, hvidløg, oregano, valget er dit også med chile. Til stærk olie rist habanerõ prøv med ½.



DU SKAL BRUGE
Chileolie med frisk chile.
6 friske hot rød/grøn chili , såsom jalapeno eller serrano.
1 ¼ dl jordnødeolie eller vegetabilsk olie
1 ½ spsk. sesamolie eller oliven olie
½ tsk. stødt spids kommen
½ tsk. rør sukker

Chileolie med tørret chile:
Til stærk olie: 10-15 stk. arbol chile eller cayenne eller serrano eller pequin eller tabasco.
Til ikke så stærk olie: 5-10 guajillo eller mirasol, eller cascabel eller chihuacle
Til mild olie: 5 ancho eller pasilla eller new mexico
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. mexicansk oregano eller 1 tsk. oregano


SÅDAN GØR DU
Chileolie med frisk chile.
Skær chili peber i halve og fjern frø. Hak groft. I en wok eller tung stegepande, varmes olien over medium varme. Når olien er varm tilsæt sesamolie og rør godt. Tilsæt de hakkede chile. Simre, utildækket ved svag varme, indtil olien tager farve (5 til 7 minutter). Tilsæt stødt spidskommen og sukker, kog under omrøring, i yderligere 2 -. 3 minutter Fjern chili olie fra varmen. Sæt til afkøling, si og smid chile ud. Hældes og opbevares i en flaske/glas med låg i køleskabet. (Olien vil vare i flere måneder). Undlad at komme chiles tilbage i olien da det kan gøre olien dårlig ved længe tids opbevaring.

Chileolie med tørret chile:
Skær chili peber i halve og fjern frø, skær i mindre stykker. I en wok eller tung stegepande, varmes olien over medium varme. Når olien er varm tilsæt sesamolie og rør godt. Tilsæt chile. Simre, under konstant omrøring ved svag varme, indtil chiles er mørke (pas på de ikke bliver brændt) tag chiles op lægges på fedt sugende papir, tilsæt stødt spids kommen og sukker i olien, kog under omrøring, i yderligere 2 -. 3 minutter, køl olien, og hældes og opbevares i en flaske/glas med låg, her kan du vælge at kan komme chiles tilbage i olien det vil gøre olien stærkere og give mere smag, eller undlade at komme chiles tilbage i olien det bevarer styrke og smag. Opbevares i køleskabet. (Olien vil vare i flere måneder).
SERVERING
Til stegning. Blanding i salater og dressing. I brød. Hvad du ellers bruger olie til.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Chileolie fra Maduniverset.dk i kategorien Olier opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Chileolie, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Lækre sprøde æbleskiver og varm gløgg til de 4 advent søndage
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...



Køkkenuniverset Køkkenudstyr - rabatkode





Populære søgninger: Lækre Jule Brunkager     Børnenes kokoskugler     jule brød     Mormors citronfromage     Dak Gochu Jang Boekum (kylling i en Hot Chili sauce)     ovnbagte rodfrugter (lykkedes hver gang)     svensk pølseret med karry     Mormors Stegte sild i eddike     Vegetar wok med grøntsager     hamburger     Grillet hornfisk med sprødt skind     Trylledej (ikke spiseligt)     Kylling tikka masala     Cremet grønsagssuppe     Jordbærgrød - med ristede havreryn     Rejer al pil pil     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Brownie med saltkaramel midte     Jordbær m. hvid chokolade & champagne     Spinatpie     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]