opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Julegås

Julegås

Julegås
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(63)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
15.807
Visninger
323
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
1 stor gås, ca. 5 kg

Gåsefond:
Afpuds, hals og ben
1 løg
1 porre
1/2 hoved hvidløg
1/4 kg selleri
1 lille dåse tomatpuré
rosmarin, porretop, persillekviste
gåsefedt
1/2 spsk salt

Gåsesauce:
4-5 dl nedkogt gåsefond
200 g skrællet, ituskåret æble
1/3 dl æbleddike
evt. en smørklat
salt
peber



SÅDAN GØR DU
Tag indmaden ud. Skær lårene af. Knæk inderleddene midt på med bagsiden af en tung kniv. Skær igennem. Gem vingerne til fond. Klip ryggen fri fra brystregionen, ned langs rygsøjlen, med fjerkræsaksen. Skær eller klip den ikke kødfulde del af brystbenet af. Trim brysterne, lårene og skroget for fedt. Skær både flomme og fedt i små tern. Kom fedt og flomme i en gryde, bring i kog og lad det smelte ved jævn varme til de små fedtegrever bliver gyldne, ca. 1,5 time. Tag fedtegreverne op og rist dem gyldne på en jernpande, giv til gåsen.

Gåsefond:
Brun afpuds og ben i en 250 grader varm ovn. Gør grøntsagerne i stand og skær dem i grove tern. Steg dem gyldne i lidt gåsefedt i en gryde. Kom ben, persille, rosmarin og tomatpuré ved. Hæld vand på til det dækker. Kog op, skum grundigt. Kom salt i, kog op og skum igen. Lad simre 2-3 timer, sigt og kog ind til en passende smag og intensitet.

Gåsesauce:
Kog eddiken ind til en tredjedel, kom æbler og fond ved. Kog igennem, blend og smag til.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Julegås fra Maduniverset.dk i kategorien Andet Fjerkræ opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Julegås, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Opskrifter med frugt
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Lækre søde pære
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Husk at bruge de lækre kvæder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...



Ny hjemmeside eller webshop





Populære søgninger: lagkage med råcreme & frugt     Trylledej (ikke spiseligt)     Pasta med tomat, spinat og ricotta     Færøsk æblekage     Summerpudding med vaniljecreme     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Reje-meloncocktail.     Grillet blæksprutte     YMERDESSERT     Krydret agurksalat     Fersken suppe (den er genial)     Marineret, langtidsbagt oksebov med porrer, gulerødder og ka     Pasta med braiseret oksehale og selleri     Blomkålssuppe     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Andesteg, langtidsstegt     englevinger med sang     rababer-honningguf     Hjemmelavet chokolade smørepålæg     ANNE Dorthes kakaodrøm     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]