opskrifter
Søg i 12.520 opskrifter fra 25.752 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Gnocchi af bagte kartofler

Gnocchi af bagte kartofler

Gnocchi af bagte kartofler
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(244)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Gnocchi af bagte kartofler
9.835
Visninger
128
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Marpar

Når jeg laver bagte kartofler, ryger der lige 3 ekstra med i ovnen, så har jeg til at lave disse gnocchi dagen efter. Det er også god hurtig gæstemad, da de kan fryses og tilberedes direkte fra fryser.

du kan fryse denne ret Du kan fryse denne ret
DU SKAL BRUGE
3 medium bagte bagekartofler fra i går (ca. 400 g)
1 æg
½ tsk. salt
Lidt peber
200 g fintrevet grana (eller parmesan eller pecorino eller en blanding af disse)
1 spsk. finthakket rosmarin eller salvie
Ca. 100 g hvedemel (nok lidt mere)


SÅDAN GØR DU
Dejen kan laves enten i foodprocessor eller i hånden, jeg har prøvet begge dele og det virker lige fint. Der er dog en del ost, der skal rives, så der er foodprocessoren god.
Tag skrællen af bagekartoflerne(det er ok, der er stegte dele af kartoflen med). Skær kartoflerne i små tern.
Med foodprocessor: riv osten. Sæt herefter blandingsbladet(ikke knivbladet) på og læg kartoflerne ned i. Rør ost og kartofler, salt samt rosmarin eller salvie indtil kartoflerne er most. Slå ægget ud heri og rør det sammen. Tilsæt lidt efter lidt melet, indtil du har en sammenhængende masse – den skal ikke være for våd – tjek med fingrene om det klistrer for meget.

Uden foodprocessor: Læg kartofler i en røreskål, slå ægget ud heri og bland godt med en gaffel. Tilsæt den revne ost, salt og peber og rosmarin eller salvie. Tilsæt lidt efter lidt melet, indtil du har en sammenhængende masse – den skal ikke være for våd – tjek med fingrene om det klistrer for meget.

Nu skal dejen rulles ud til stænger, der siden skal skæres til de små gnocchi’er. Start med at beklæde en bageplade eller en bakke med plastfilm og drys mel ud over. Drys godt med mel på bordpladen og læg en klump dej på størrelse med en golfbold, drys lidt mel udover og tril en pølse med en diameter på ca. 1 cm (det behøver ikke være præcist). Jo større en klump, du tager, desto sværere er det at få pølsen ensartet. Skær nu pølsen i ca. 2 cm lange stykker og læg disse med en smule afstand på bagepladen/bakken.

Nu kan du vælge at fryse det hele eller dele af gnocchi’erne. I så tilfælde skal du lægge dem ind i fryseren på bakken indtil de er hårde, hvorefter du kan putte dem i en pose eller en boks, til du skal bruge dem. Tilberedning er den samme uanset, om de er friske eller frosne.

Sæt en stor gryde vand over og salt vandet som når du koger pasta. Tilsæt gnocchi ad hold og lad dem koge et par minutter – når de er færdige kommer de op til overfladen. Tag dem op med en hulske og lad dem afdryppe på lidt køkkenrulle (ikke for længe, så klistrer de fast). Læg dem herefter på en varm tallerken. Fortsæt med at koge dem, til de alle er tilberedt.
SERVERING
Nu kan de serveres med for eksempel min Champignon-bacon-salvie-sauce til gnocchi, med en tomatsauce med aubergine eller bare med lidt smeltet smør og revet ost. Velbekomme...
Gnocchi af bagte kartofler - 10495-gnocchi_rulles_ud.JPGGnocchi af bagte kartofler - 10495-gnocchi_på_bakke.JPGGnocchi af bagte kartofler - 10495-op_til_overfladen.JPGGnocchi af bagte kartofler - 10495-færdigkogte_på_køkkenrulle.JPG

 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Gnocchi af bagte kartofler opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Gnocchi af bagte kartofler med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Pasta opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Gnocchi af bagte kartofler, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Tid til at bage småkagerne til juleaften
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Nye og klassiske opskrifter til en god juleaften - fx. brunede kartofler med skræl
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Mormors Stegte sild i eddike     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Børnenes kokoskugler     Oldes Kokoskranse     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Tunmousse      Blødkogte æg     Frisk pasta med laks og flødesovs     Daim konfekt     Havregrynskugler     Gammeldaws æbleflæsk.     Grønkålssalat med mandler og æbler     Raclette med det hele     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Hamburgerryg med grønlangkål & brunede kartofler     langtidsstegt farseret and     Marcipan kokoskugler med rom - julekonfekt     Halve æbler med gelé.     Den bedste Kylling i Karry!     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]