opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 21.05.19 vi er nu ca. 75% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Gnocchi af bagte kartofler

Gnocchi af bagte kartofler

Gnocchi af bagte kartofler
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(245)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Gnocchi af bagte kartofler
12.518
Visninger
147
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Når jeg laver bagte kartofler, ryger der lige 3 ekstra med i ovnen, så har jeg til at lave disse gnocchi dagen efter. Det er også god hurtig gæstemad, da de kan fryses og tilberedes direkte fra fryser.

du kan fryse denne ret Du kan fryse denne ret
DU SKAL BRUGE
3 medium bagte bagekartofler fra i går (ca. 400 g)
1 æg
½ tsk. salt
Lidt peber
200 g fintrevet grana (eller parmesan eller pecorino eller en blanding af disse)
1 spsk. finthakket rosmarin eller salvie
Ca. 100 g hvedemel (nok lidt mere)


SÅDAN GØR DU
Dejen kan laves enten i foodprocessor eller i hånden, jeg har prøvet begge dele og det virker lige fint. Der er dog en del ost, der skal rives, så der er foodprocessoren god.
Tag skrællen af bagekartoflerne(det er ok, der er stegte dele af kartoflen med). Skær kartoflerne i små tern.
Med foodprocessor: riv osten. Sæt herefter blandingsbladet(ikke knivbladet) på og læg kartoflerne ned i. Rør ost og kartofler, salt samt rosmarin eller salvie indtil kartoflerne er most. Slå ægget ud heri og rør det sammen. Tilsæt lidt efter lidt melet, indtil du har en sammenhængende masse – den skal ikke være for våd – tjek med fingrene om det klistrer for meget.

Uden foodprocessor: Læg kartofler i en røreskål, slå ægget ud heri og bland godt med en gaffel. Tilsæt den revne ost, salt og peber og rosmarin eller salvie. Tilsæt lidt efter lidt melet, indtil du har en sammenhængende masse – den skal ikke være for våd – tjek med fingrene om det klistrer for meget.

Nu skal dejen rulles ud til stænger, der siden skal skæres til de små gnocchi’er. Start med at beklæde en bageplade eller en bakke med plastfilm og drys mel ud over. Drys godt med mel på bordpladen og læg en klump dej på størrelse med en golfbold, drys lidt mel udover og tril en pølse med en diameter på ca. 1 cm (det behøver ikke være præcist). Jo større en klump, du tager, desto sværere er det at få pølsen ensartet. Skær nu pølsen i ca. 2 cm lange stykker og læg disse med en smule afstand på bagepladen/bakken.

Nu kan du vælge at fryse det hele eller dele af gnocchi’erne. I så tilfælde skal du lægge dem ind i fryseren på bakken indtil de er hårde, hvorefter du kan putte dem i en pose eller en boks, til du skal bruge dem. Tilberedning er den samme uanset, om de er friske eller frosne.

Sæt en stor gryde vand over og salt vandet som når du koger pasta. Tilsæt gnocchi ad hold og lad dem koge et par minutter – når de er færdige kommer de op til overfladen. Tag dem op med en hulske og lad dem afdryppe på lidt køkkenrulle (ikke for længe, så klistrer de fast). Læg dem herefter på en varm tallerken. Fortsæt med at koge dem, til de alle er tilberedt.
SERVERING
Nu kan de serveres med for eksempel min Champignon-bacon-salvie-sauce til gnocchi, med en tomatsauce med aubergine eller bare med lidt smeltet smør og revet ost. Velbekomme...
Gnocchi af bagte kartofler - 10495-gnocchi_rulles_ud.JPGGnocchi af bagte kartofler - 10495-gnocchi_på_bakke.JPGGnocchi af bagte kartofler - 10495-op_til_overfladen.JPGGnocchi af bagte kartofler - 10495-færdigkogte_på_køkkenrulle.JPG
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Gnocchi af bagte kartofler med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Pasta opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Gnocchi af bagte kartofler, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Mad til kør selv ferien
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mad til Festivalen
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grov go'e boller     Sunde chokoladekiks     Frisk pasta med laks og flødesovs     Kogning af majs     Grillede ørreder men nye kartofler og grønt i kuglegrill     Tærte med bacon og forårsløg     Piroger med Kødsovs     Champignon-broccolitærte med skinke     Bacondressing, familiehemmeligheden!     pommes anna     Grundopskrift til al wokmad     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Cevapcici med ovnstegte grønsager og tzatziki(græsk)     Lammekøllerester i fad.     Mælkesnitter     Omelet m. skinke og ost     Frugttærte med merengs og bær     Grillet kyllingefilet     Tabouleh salat     Verdens bedst grillede oksemørbrad     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]