opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Mormors surrib

Mormors surrib

Mormors surrib
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(217)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
30.634
Visninger
875
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Ca. 1 kg magert stribet flæsk (kogeflæsk, ribbensstykke)
7 1/2 dl vand
2 1/2 dl eddike
2 tsk salt
20 tsk sorte peberkorn
4-5 laurbærblade
1 løg
5 blade husblas



SÅDAN GØR DU
Kødet koges i et helt stykke i vand og eddike tilsat salt, peberkorn, laurbærblade og det pillede løg, skåret i 4 dele. Koger ved svag varme i ca. 1 1/2 time. Kødet tages op og køler af. Lad suppen stå til fedtet er stivnet, så kan det let fjernes. Derefter sies suppen. Suppen smages evt. til med lidt sukker og eddike. Husblas svarende til suppens mængde blødes op i koldt vand og smeltes derefter i den varme suppe. Sværen fjernes fra kødet, som skæres i ca. 1 cm tykke skiver. Arranger nogle laurbærblade i bunden af et fad eller en skål, hæld lidt suppe over og lad det stivne i køleskabet. Derefter lægges kødskiverne over og resten af suppen hældes over. Det hele stilles i køleskabet og er klar til servering nogle timer efter, når suppen er stivnet. Kan med fordel laves et par dage inden servering, men kan ikke fryses.

SERVERING
Spises sammen med sønderjysk rugbrød, stærk sennep, evt. syltede agurker, - en snaps dertil er ikke at foragte. Kan også spises som hovedret med stuvede kartofler til.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR

jørgen
01.11.2008, 19:08
det er en opskrift som man bruger meget der hvor jeg kommer fra det er også min mormor der har lært mig og spise mvh fra det sønderjyske
 
Denne gode opskrift på Mormors surrib fra Maduniverset.dk i kategorien Billig mad opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Mormors surrib, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
Følg Maduniverset
sæson lige nu P1010003-fastelavsboller.JPG 10168-DSC_0868.JPG 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
15-andebryst-solbaer-chokolade-sauce-rodfrugtmos.jpg 10634-hindbaer-kaviar.jpg 10546-marengsreder-citronfloedeskum.jpg
Næste
Valentinsdag er lige om hjørnet
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Spagetti carbonara     Fersken suppe (den er genial)     Raclette med det hele     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Svampet kanelkage     Røræg i ovn     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Gulerodskage (Rå)     Trylledej (ikke spiseligt)     Grillet vildt dyrekølle     Frisk pasta med laks og flødesovs     Champignon-broccolitærte med skinke     Skinke, porre tærte     Suppekuren     Pizza med kødsovs     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Hurtige gule ærter m. Bacon & medister     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Jordbærtrifli     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]