Annoncering | Mobil/tablet version | 276 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.479 opskrifter fra 25.418 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Gateau Marcel

Gateau Marcel

Gateau Marcel
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(397)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Gateau Marcel
23.614
Visninger
355
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Tanja & Thor

Gateau Marcel fantastisk kage med god chokoladekagebund og mousse på toppen. Personen som har opfundet Gateau Marcel er den franske kok Michel Michaud, som bl.a. har været køkkenchef på Søllerød Kro, Kong Hans Kælder og senest Ruths Hotel i Skagen.

var dagens opskrift Gateau Marcel var dagens opskrift den 26.02.2015

DU SKAL BRUGE
175 g mørk chokolade
175 g smør
175 g sukker
7 pasteuriserende æggeblommer(3½ bæger)
4 ½ pasteuriserende æggehvider(3 bæger el. 135 ml fra en flaske)
1 stor springform
Rigtig smør til formen og lidt sukker til formen



SÅDAN GØR DU
Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad.
Bland 2/3 del af sukkeret med æggeblommerne og pisk det hvidt.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål og tilsæt lidt efterhånden den sidste tredjedel af sukkeret.
Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de pisket æggeblommer.
Bland derefter forsigtigt de piskede hvider sammen med chokolade og æggeblandingen.
Gnid en stor springform grundigt med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende af.
Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175° i ca. 30 min.
Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet.
Tag formen med bunden ud af ovnen (kan godt se ufærdig lidt ufærdig ud, den vil falde sammen, det er meningen).
Lad den køle lidt af til sidst i køleskabet.
Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn.
Stil kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig nogle timer eller natten over.


Forslag til lys chokolademousse:
Hvis man ønsker en lidt mere lys og ikke så kraftig mousse, så kan man vende flødeskum og husblas i moussen til toppen.

Fremgangsmåde:
Smelt 2 stk. husblas i en stor gryde ved lav varme, tilsæt lidt af moussen til toppen og vend det sammen, tilsæt resten af moussen og vend det godt sammen, pisk fløden (2 dl) til flødeskum og vend det i, klar til at Fordel moussen over bunden.

SERVERING
Server fx. sammen med blåbær sorbet. dekorer med hvide eller mørke chokoladespåner (skrab med en kniv på en chokolade blok og på den måde får man flotte chokoladespåner).
Gateau Marcel  - 10613-Creme-brulee-Gateau-Marcel.jpgGateau Marcel  - 10613-DSC_0153.JPG

 
BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
Thor B. Nørregaard
20.10.2014, 18:23
En lækker kage 18405-GATEAU-MARCEL-maduniverset.jpg


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Gateau Marcel opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
Denne gode opskrift på Gateau Marcel med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Gateau Marcel , kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Påske opskrifter
AFSTEMNING

Hvilke ting hader du mest når du handler ind?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus






Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Grillet lakseside     Svampet kanelkage     Tunmousse      Den bedste Kylling i Karry!     Frisk pasta med laks og flødesovs     Nemme pølsehorn     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Krydder frikadeller     Nachos m/kylling     Røræg i ovn     Pastaret i fad     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Mørbradgryde m. ris     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Yoghurtboller     Gullasch med kartoffelmos     Filodej     Blommetrifli     Spagetti carbonara     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com