opskrifter
Søg i 12.573 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
Opskrifter   › Madopskrifter   › Gateau Marcel

Gateau Marcel

Gateau Marcel
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(401)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Gateau Marcel
27.833
Visninger
386
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Gateau Marcel fantastisk kage med god chokoladekagebund og mousse på toppen. Personen som har opfundet Gateau Marcel er den franske kok Michel Michaud, som bl.a. har været køkkenchef på Søllerød Kro, Kong Hans Kælder og senest Ruths Hotel i Skagen.

var dagens opskrift Gateau Marcel var dagens opskrift den 26.02.2015

DU SKAL BRUGE
175 g mørk chokolade
175 g smør
175 g sukker
7 pasteuriserende æggeblommer(3½ bæger)
4 ½ pasteuriserende æggehvider(3 bæger el. 135 ml fra en flaske)
1 stor springform
Rigtig smør til formen og lidt sukker til formen



SÅDAN GØR DU
Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad.
Bland 2/3 del af sukkeret med æggeblommerne og pisk det hvidt.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål og tilsæt lidt efterhånden den sidste tredjedel af sukkeret.
Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de pisket æggeblommer.
Bland derefter forsigtigt de piskede hvider sammen med chokolade og æggeblandingen.
Gnid en stor springform grundigt med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende af.
Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175° i ca. 30 min.
Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet.
Tag formen med bunden ud af ovnen (kan godt se ufærdig lidt ufærdig ud, den vil falde sammen, det er meningen).
Lad den køle lidt af til sidst i køleskabet.
Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn.
Stil kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig nogle timer eller natten over.


Forslag til lys chokolademousse:
Hvis man ønsker en lidt mere lys og ikke så kraftig mousse, så kan man vende flødeskum og husblas i moussen til toppen.

Fremgangsmåde:
Smelt 2 stk. husblas i en stor gryde ved lav varme, tilsæt lidt af moussen til toppen og vend det sammen, tilsæt resten af moussen og vend det godt sammen, pisk fløden (2 dl) til flødeskum og vend det i, klar til at Fordel moussen over bunden.

SERVERING
Server fx. sammen med blåbær sorbet. dekorer med hvide eller mørke chokoladespåner (skrab med en kniv på en chokolade blok og på den måde får man flotte chokoladespåner).
Gateau Marcel  - 10613-Creme-brulee-Gateau-Marcel.jpgGateau Marcel  - 10613-DSC_0153.JPG
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
Thor Nørregaard
20.10.2014, 18:23
En lækker kage 18405-GATEAU-MARCEL-maduniverset.jpg


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Gateau Marcel opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Gateau Marcel med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Gateau Marcel , kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Lækre opskrifter på Lucia brød til den 13 december
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Tid til at bage småkagerne til juleaften
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grov go'e boller     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Mormors Stegte sild i eddike     Børnenes kokoskugler     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Nissekræs     Daim konfekt     Oldes Kokoskranse     Kransekagestykker     Knasende chokolade cornflakes     Gammeldaws æbleflæsk.     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Raclette med det hele     Biscotti, sprøde julesmåkager     Svampet kanelkage     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Tunmousse      Gode Råd - lette og luftige     Andebryst i ovn til mange     Den bedste Kylling i Karry!     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]