opskrifter
Søg i 12.605 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Gateau Marcel

Gateau Marcel

Gateau Marcel
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(419)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Gateau Marcel
34.960
Visninger
498
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Gateau Marcel fantastisk kage med god chokoladekagebund og mousse på toppen. Personen som har opfundet Gateau Marcel er den franske kok Michel Michaud, som bl.a. har været køkkenchef på Søllerød Kro, Kong Hans Kælder og senest Ruths Hotel i Skagen.

var dagens opskrift Gateau Marcel var dagens opskrift den 16.04.2021



LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
8 pasteuriserende æggeblommer(4 bæger)
4 ½ pasteuriserende æggehvider(3 bæger el. 135 ml fra en flaske)
1 stor springform
Rigtig smør til formen og lidt sukker til formen



SÅDAN GØR DU
Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad.
Bland 2/3 del af sukkeret med æggeblommerne og pisk det hvidt.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål og tilsæt lidt efterhånden den sidste tredjedel af sukkeret.
Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de pisket æggeblommer.
Bland derefter forsigtigt de piskede hvider sammen med chokolade og æggeblandingen.
Gnid en stor springform grundigt med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende af.
Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175° i ca. 30 min.
Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet.
Tag formen med bunden ud af ovnen (kan godt se ufærdig lidt ufærdig ud, den vil falde sammen, det er meningen).
Lad den køle lidt af til sidst i køleskabet.
Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn.
Stil kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig nogle timer eller natten over.


Forslag til lys chokolademousse:
Hvis man ønsker en lidt mere lys og ikke så kraftig mousse, så kan man vende flødeskum og husblas i moussen til toppen.

Fremgangsmåde:
Smelt 2 stk. husblas i en stor gryde ved lav varme, tilsæt lidt af moussen til toppen og vend det sammen, tilsæt resten af moussen og vend det godt sammen, pisk fløden (2 dl) til flødeskum og vend det i, klar til at Fordel moussen over bunden.

SERVERING
Server fx. sammen med blåbær sorbet. dekorer med hvide eller mørke chokoladespåner (skrab med en kniv på en chokolade blok og på den måde får man flotte chokoladespåner).
Gateau Marcel  - 10613-Creme-brulee-Gateau-Marcel.jpgGateau Marcel  - 10613-DSC_0153.JPG
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
Thor Nørregaard
20.10.2014, 18:23
En lækker kage 18405-GATEAU-MARCEL-maduniverset.jpg
 
Denne gode opskrift på Gateau Marcel med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Gateau Marcel , kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre søde pære
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Husk at bruge de lækre kvæder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Røræg i ovn     Fersken suppe (den er genial)     Blommetrifli     Helstegt grillet oksefilet     Kantarel risotto     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Langtidsstegt oksemørbrad     Kylling på grill     Gulerodskage (Rå)     Kvædemarmelade     Nemme pølsehorn     Svampet kanelkage     Frisk pasta med laks og flødesovs     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Helstegt Oksestriploin     Blommetrifli med råcreme     Morgenbirkes - fryseegnede     Bagt æblekage med revne æbler.     Porrer i fad med oksekød     Lammekølle med kartofler i fad     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]