Annoncering | Mobil/tablet version | 243 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.493 opskrifter fra 25.541 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Gateau Marcel

Gateau Marcel

Gateau Marcel
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(400)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Gateau Marcel
24.505
Visninger
364
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Tanja & Thor

Gateau Marcel fantastisk kage med god chokoladekagebund og mousse på toppen. Personen som har opfundet Gateau Marcel er den franske kok Michel Michaud, som bl.a. har været køkkenchef på Søllerød Kro, Kong Hans Kælder og senest Ruths Hotel i Skagen.

var dagens opskrift Gateau Marcel var dagens opskrift den 26.02.2015

DU SKAL BRUGE
175 g mørk chokolade
175 g smør
175 g sukker
7 pasteuriserende æggeblommer(3½ bæger)
4 ½ pasteuriserende æggehvider(3 bæger el. 135 ml fra en flaske)
1 stor springform
Rigtig smør til formen og lidt sukker til formen



SÅDAN GØR DU
Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad.
Bland 2/3 del af sukkeret med æggeblommerne og pisk det hvidt.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål og tilsæt lidt efterhånden den sidste tredjedel af sukkeret.
Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de pisket æggeblommer.
Bland derefter forsigtigt de piskede hvider sammen med chokolade og æggeblandingen.
Gnid en stor springform grundigt med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende af.
Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175° i ca. 30 min.
Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet.
Tag formen med bunden ud af ovnen (kan godt se ufærdig lidt ufærdig ud, den vil falde sammen, det er meningen).
Lad den køle lidt af til sidst i køleskabet.
Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn.
Stil kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig nogle timer eller natten over.


Forslag til lys chokolademousse:
Hvis man ønsker en lidt mere lys og ikke så kraftig mousse, så kan man vende flødeskum og husblas i moussen til toppen.

Fremgangsmåde:
Smelt 2 stk. husblas i en stor gryde ved lav varme, tilsæt lidt af moussen til toppen og vend det sammen, tilsæt resten af moussen og vend det godt sammen, pisk fløden (2 dl) til flødeskum og vend det i, klar til at Fordel moussen over bunden.

SERVERING
Server fx. sammen med blåbær sorbet. dekorer med hvide eller mørke chokoladespåner (skrab med en kniv på en chokolade blok og på den måde får man flotte chokoladespåner).
Gateau Marcel  - 10613-Creme-brulee-Gateau-Marcel.jpgGateau Marcel  - 10613-DSC_0153.JPG

 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
Thor B. Nørregaard
20.10.2014, 18:23
En lækker kage 18405-GATEAU-MARCEL-maduniverset.jpg


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Gateau Marcel opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Gateau Marcel med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Gateau Marcel , kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Den bedste Kylling i Karry!     Frisk pasta med laks og flødesovs     Krydder frikadeller     Svampet kanelkage     Nemme pølsehorn     Glace til kage     Helstegt grillet oksefilet     Tunmousse      Absolut bedste BBQ marinade     Kogning af majs     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Grillet vildt dyrekølle     Marinade til kyllingfilet     Honningmarinade     Omelet m. skinke og ost     Røræg i ovn     Gammeldags Agurksalat     Helstegt Oksestriploin     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]