opskrifter
Søg i 12.590 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 21.05.19 vi er nu ca. 75% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Langtidshævede flutes

Langtidshævede flutes

Langtidshævede flutes
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(152)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Langtidshævede flutes
6.730
Visninger
79
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]
Lækre, rustikke og grovporet flutes. Er lidt besværlige at lave, men De er al besværet værd. Det er vigtigt ingen led bliver sprunget over.

du kan fryse denne ret Du kan fryse denne ret
DU SKAL BRUGE
Der skal laves dej af to omgange. Først en såkaldt Poolish fordej aftenen før. Næste dag blandes der så flere ingredienser i og den røres og hæver igen.

1.fordej:
210 g øko Hvedemel
2 dl koldt vand
3 g øko gær

2.dej: (slutresultatet)
Den færdige fordej blandes med
4 dl koldt vand
5 øko gær
630 g øko Hvedemel

1 spsk. havsalt (først senere)
1/4 - 1/2 dl koldt vand (først senere)


1/4 - 1/2 dl olie, koldpresset øko olivenolie
til at smøre formen med.


SÅDAN GØR DU
fordej:
Gæren røres ud i det kolde vand og melet tilsættes.
Rør godt rundt.Dæk herefter skålen til med stramfil eller et tætsluttet låg. Lad den stå ved stuetemperatur natten over i 6-10 timer.

2.dej:
Hæld fordejen i en rørermaskine og bland vand, gær og mel i fordejen.
Herefter æltes dejen ved lav hastighed i 10 min. Og derefter kraftigt i 2 min.

Herefter æltes dejen igen ved lav hastighed og det sidste vand og salt tilsættes. Derefter æltes dejen kraftigt igen i ca. 5 min. til dejen er elastisk, smidig og skinnende.

En stor form smøres (bradepande el. lign.) med olien. Derefter lægges dejen ned i formen. Lad den hæve, lunt og tildækket, i 1 1/2 time.

Dejen vendes og formes som en konvolut. Herefter skal den hæve i yderligere 1 1/2 time.

Skær derefter forsigtigt dejen over i 4. Det er vigtigt, at luftboblerne i dejen ikke bliver forstyrret for meget, da det er meningen at brødet skal være med store lufthuller. Tag rigeligt med olie på hænderne og løft de 4 flutes op af formen et ad gangen og sno dem med hænderne imens de er i luften på vej over på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være to flutes på hver bageplade med god afstand.

Bag én plade ad gangen.

Bagetid: Ca. 25 min i en 275C forvarmet ovn (varmluft 255C) Sæt brødene ind og skru straks ned på 225C (varmluft 200C). Efter 10 min bagning åbnes ovndøren så der kommer lidt luft ind til brødet. Dette gentages efter 20 min.
SERVERING
Serveres til et godt ostebord eller en god suppe.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Langtidshævede flutes med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Langtidshævede flutes, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre søde pære
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Husk at bruge de lækre kvæder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Kogning af majs     Fersken suppe (den er genial)     Svampet kanelkage     Krydrede oksekødsboller i tomat/chili sauce      Gammeldags oksesteg med brun sovs.     sydhavskylling     Spagetti carbonara     Frisk pasta med laks og flødesovs     Brownie med saltkaramel midte     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Mornay sauce     Pasta Cabonara uden æg     Blommetrifli     irsk stuvning med svinekød     Helstegt Oksestriploin     Gulerodskage (Rå)     Blommelikør     Pastaret i fad     Omelet m. skinke og ost     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]