Bund:
• 250 g mel
• 1,5 dl lunken vand
• 1 tsk. bagepulver
• 1 stor pande (28-30 cm) med låg
Tomatsovs:
• 1/3 dåse hakkede tomater (ca. 130 g)
• 1/2 dåse tomatpure (ca. 70 g)
• 4 soltørrede tomater
• 1 frisk tomat
• 2 fed hvidløg
• 1 spsk. Dijon sennep
• En sjat æblecider-eddike
• 1/2 dl vand
• 1 løg
• 4 champignoner
Topping:
• Oliven (halverede)
• Peberfrugt i strimler
• Peperoni
• Revet ost
• Krydderier
BUND:
Ingredienserne til bunden hældes i en skål og røres sammen til en dej. Brug evt. en håndmikser med dejkroge. Dejen rulles flad til en bund med en kagerulle. Bunden prikkes med en gaffel for at forhindre luftlommer under bagningen. Panden tændes, smøres med lidt olivenolie og dejen trykkes godt ud i alle pandens sider. Sæt låg over panden, skru ned for varmen og bag bunden i ca. 5-7 min. Herefter vendes den og gives også 5-7 min. på den anden side.
TOMATSOVS:
Mens dejen bages i panden hældes lidt olivenolie i en gryde. Løget skæres i strimler og svitses i gryden sammen med champignonerne (skåret i skiver). De øvrige ingredienser til sovsen hældes i en blender og blendes ca. 1 minut. Hældes herefter i gryden og opvarmes under omrøring. Når sovsen har fået et par minutter, hældes den over bunden i panden og fordeles i et jævnt lag.
TOPPING:
Oven på pizzaen fordeler man nu peperoniskiverne, strimlerne af peberfrugt, den revne ost, krydderierne (basilikum, oregano, paprika, middelhavssalt) og til sidst oliven skåret i halve. Læg igen låget over panden og lad pizzaen stå og bage færdig ca. 10 min. indtil osten er smeltet. Velbekomme! ;-)
TIPS:
• Brug gerne fuldkornsmel i stedet for alm. hvidt mel for at gøre den sundere.
• Peperonien kan evt. erstattes med salamiskiver eller skinke i strimler.
• Når løget og champignonerne svitses i gryden, kan man tilsætte ca. 4 spsk. hvidvin for at give tomatsovsen et ekstra lille pift.
• Hvis man vil have udgaven med en ekstra tyk bund (amerikansk »Deep Pan Pizza«), kan man øge melmængden i bunden til 350 g og vandmængden til 2,1 dl. Bagetiden øges tilsvarende.