2 fasanhaner (ell. 3 fasanhøner)
1 lille svinemørbrad
75 g letrøget spæk,
375 g champignoner
3 skiver formfranskbrød (uden skorpe)
100 g smør
lidt salt og nykværnet peber,
1½ tsk. "fire krydderier"
1 helt æg,
ca. 1 dl. fløde (13%)
4-6 tynde skiver letrøget spæk,
1/4 liter vildtsky
3 dl creme fraiche
2 spsk. (strøgne) maizena
Den afpudsede svinemørbrad, det røgede spæk samt franskbrødsskiverne snittes i mindre stykker og males 1 - 2 gange gennem kødmaskinen (eller i blenderen).
Champignonerne snittes og svitses i lidt af smørret, afkøles, røres i farsen sammen med krydderier, det hele æg samt fløden. Farsen fyldes i de istandgjorte fasaner, der gnides med salt og peber og ombindes med spækskiverne.
De brunes i resten af smørret, og vildtskyen - der skal være kogende - hældes i gryden sammen med créme fraiche.
Steger over svag varme ca. I time. Fasanerne tages op og holdes varme. Skyen bringes til kogepunktet under omrøring og jævnes med maizena, udrørt i lidt fløde.
Ved serveringen parteres fasanerne, først i halve, som dernæst deles i 2 à 3 stykker.
Garneres med halve æbler med rønnebærgelé og spises med smørbrunede kartofler.