Melet hældes i en skål. Æggene slås ud og tilsættes sammen med olien. Ingredienserne røres sammen med en gaffel. Når melet har opsuget æggene, æltes dejen godt igennem med hænderne i ca. 10 minutter. Den skal være blank, elastisk og have en passende sejhed. Hvis den er for fast, så tilsæt lidt vand. Er den for fugtig og klistret, så tilsæt lidt mere mel.
Hviler ca. 10 minutter, hvorefter den udrulles på en pastamaskine. Dejen rulles igennem pastamaskinens valser op til 7 gange, så der dannes tilpas tynde plader. Dejpladerne tørrer ca. 30 minutter, inden de skæres i tynde strimler.
(Spinatpasta)
1: Spinaten skylles, stilkene nippes af og den blancheres 1 minut i en anelse vand. Blendes, bestem selv hvor fint. Den blendede spinat tilsættes melet sammen med æg og olie. Ellers samme fremgangsmåde som i grundopskriften for pasta.
(Tomatpasta)
Skind og kerner fjernes fra tomaten, det resterende kød blendes med tomatpureen. Tilsæt melet sammen med æg og olie. Justér selv farve med tomatpure. Ellers samme fremgangsmåde som i grundopskriften for pasta. Den friske pasta skal koges i ca. 2-3 minutter i rigeligt letsaltet vand tilsat lidt olie.