Kog nogle lasagneplader i vand i en gryde. Tag dem op efter få minutter og hæl koldt vand over. Tør dem af.
Den friske spinat dampes i en gryde. Hæl den op på et skærebrædt og skær den i stykker, op i en skål, hvor den blandes med et par store skefulde ricottaost. Riv lidt muskatnød og tilsæt salt og peber.
Blandingen kommes i mindre portioner på langs ovenpå lasagnepladen. Rul dejen omkring ostemassen og skær dem i de rette længder. Læg alle canellonierne op i et ovnfast fad med tomatsovs i bunden.
Tomatsovsen kan laves af flåede, hakkede tomater fra dåse, et hakket løg, frisk basilikum, en teskefuld sukker, salt og peber og koges i ca. 10 min. Eller køb en færdig på dåse.
Nu kommer du rullerne ovenpå sovsen, hælder lidt mere tomatsovs over og river osten henover til sidst.
Ind i ovnen og giv den tilpas, så overfladen er gylden, og de er blevet varme.
22.07.2007, 10:19