2 spsk. olivenolie
1løg, finthakket
1 gulerod, finthakket
1 stilk, bladselleri, finthakket
500 g meget modne tomater, hakkede
2 spsk. persille, friskhakket
2 tsk. sukker
500 g pasta
Varm olien i en stegepande. Tilsæt løg, gulerod og selleri. Læg låg på og lad det stege ved svag varme i 10 min. Skal omrøres af og til.
Tilsæt tomaterne sammen med persille, sukker og 1,25 dl vand. Bring det til kogepunktet, skru ned for varmen, læg låg på, og lad simre i 45 min. Husk at røre rundt af og til. Smag til med salt og peber.
Hvis det er nødvendigt, tilsættes op til 2 dl vand, indtil saucen får den rette konsistens.
Omkring 15 min. før servering koges pastaen i en gryde kogende vand tilsat salt. Den sies og hældes tilbage i gryden. Hæld sucen over pastaen og vend forsigtigt rundt til pastaen er dækket.