400 konkyliepasta
30 g smør
6 forårsløg, hakkede
2 fed hvidløg, knuste
1 spsk. hvedemel
2,5 dl mælk
250 g cremefraiche
1 spsk. citronsaft
425 g laks på dåse, drænet og løsnet
30 g frisk persille, hakket
Kog pastaen i en gryde kogende vand tilsat salt, sigtes ok kommes tilbage i gryden.
Mens pastaen koger, smeltes smørret i en mellemstor gryde. Tilsæt løg, hvidløg og rør rundt over lav varme i 3 min., eller til det er mørt. Tilsæt melet og rør rundt i 1 min.
Bland mælk, cremefraiche og citronsaft i en kande. Tilsættes gradvist til løgblandingen, under konstant omrøring. Omrøres ved moderat varme i 3 min., eller til blandingen koger og bliver tyk.
Tilsæt laks og persille og rør i 1 min., eller til saucen er gennemvarm. Blandes tilsidst sammen med den afdryppede pasta og smages til med salt og peber inden servering.
Variation
1 dåse tun kan bruges istedet for laks, eller 1 tsk. sennep kan kommmes i saucen.