Skrud kartoflerne & bag dem i ovnen på en rist eller en plade ved 200 grader til de er møre, ca 1 time.
Rens porrerne & skær dem i ringe. Skræl rødbeder & persillerødder, skær dem i terninger på 2X2 cm.
Kom grønsagerne i en bradepande. Tilsæt didlfrø, olie, salt, peber & bland det godt. Tilsæt eddike & ½ L vand.
Sæt bradepanden i ovnen 45 min, rør et par gange undervejs.
Del sildefileterne på langs & skær rygfinnen af. Krydr med salt & peber på kødsiden. Tænd grillen i ovnen.
Tag bradepanden med grønsager ud.
Læg sildefileterne med sindsiden opad oven på grønsagerne.
Sæt bradepanden på øverste rille i ovnen indtil sildefileterne er sprøde, ca 10 min..
Dressing:
Rør kvark med olie, sennep, citronsaft & purløg. Smag til med salt & peber.