500 gr oksekød (Skært oksekød, okse småkød eller strimler) Du kan også købe andre slags oksekød og selv skære det i strimler.
Østers sauce 2 spiseskeer
Sukker 3 spiseskeer
3 hele friske chili (medium eller hel stærk)
2 store fed hvidløg
Thai eller kinesisk soya 2 spiseskeer
Frisk basilikum 1 god stor håndfuld
1 stk iceberg salat
Jasmin ris
Sørg for at oksekødet er skåret i tynde strimler, nærmest i bånd. af ca. 3-4 cm. længde.
Sæt risene til at koge, følg anvisning på pakken for kogetid, det gør ikke noget at risene er færdige før kødet da de gerne skal stå og hvile i en 10-15 min.
Fjern chili kernerne og hak chilierne i mellemstore stykker.
Fjern skrællen fra hvidløget så de er parat til at blive knust.
Gør ligeledes basilikum klar til at bruge.
Lynsteg oksekødet i wok eller på pande, i 2-3 min, til det er brunet over det hele, du kan selv vælge om du vil bruge fedt stof, men det er ikke nødvendigt.
Knus hvidløg og tilsæt sammen med de hakkede chili og østers saucen, lad dette småsimre i ca. 5 min. og tilsæt derefter sukker og soya (Bemærk, der skal ikke bruges særlig meget soya da meget lidt stadig giver en kraftig smag.) Tilsæt samtidig basilikum bladene og lad det hele yderligere småsimre i små 5 min.
Imens kødet bliver færdigt snitter du ca. et halvt til et helt salat hovede, så det også er klar til serveringen.
Put ris på den ene side af talerkenen og snittet iceberg på den anden side (til højre) og lig kødet sammen med saucen ovenpå iceberg salaten.
Retten er nu klar til at servere! =)
Velbekomme
24.07.2018, 10:04