Skræl alle grøntsagerne og skær dem i små tern. Put dem i en gryde og hæld vand på, så det lige dækker. Tilsæt lidt salt, og sæt gryden over at koge. Kog grøntsagerne godt møre, ca. 20 minutter. Tænd imens for ovnen på 225 grader.
Del æggene, så hvider og blommer er hver for sig. Sørg endelig for, at der ikke kommer blommer med i hviderne, da de ellers ikke kan piskes stive.
Pisk hviderne helt stive.
Sluk for kogepladen, når grøntsagerne er møre. Hæld vandet fra og sæt gryden tilbage for at dampe det sidste vand ud af grøntsagerne. Rør imens, så det ikke brænder på.
Tag gryden af. Tilsæt smør, og rør lidt i grøntsagerne, til smørret er smeltet. Tilsæt mælk og pisk med en håndmikser. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk godt, til grøntsagerne er pisket helt til mos. Tilsæt groft salt og et godt skud friskkværnet peber.
Vend forsigtigt de stive æggehvider i mosen. Hæld mosen i 4-5 små smurte ramakiner (alt efter hvor meget fyld man ønsker i hver form), og bag dem i den nederste del af ovnen i 25 minutter.
Smager rigtig godt til en god rød bøf eller steg.
30.12.2013, 00:13