opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Chokomousse på safranbund

Chokomousse på safranbund

Chokomousse på safranbund
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(49)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
3.748
Visninger
83
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
Safranbund:
• 250 g. ren rå marcipan
• 175 g. sukker
• 100 g. smør (stuetempereret)
• 2 stk. æg
• 1 spsk. hvedemel
• 1 knsp. safran
Mørk mousse:
• 150 g. god mørk chokolade 70%
• 1 dl. pasteuriserede æggeblommer (stuetempererede)
• 100 g. sukker
• 1 dl. pasteuriserede æggehvider (stuetempererede)
• ½ stk. vaniljestang
Safransirup:
• 1 dl. vand
• 75 g. sukker
• ½ stk. vaniljestang
• 1 knsp. safran


SÅDAN GØR DU
Chokoladestrå":
I alt ca. 100 g. flydende tempereret chokolade eller chokoladeknapper, se chokolade generelt.
Safranbund:
Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne. Ælt derefter smørret i lidt ad gangen. Ælt æg i lidt ad gangen. Tilsæt safran. Sigt til sidst melet over massen, og vend til melet er fordelt. Bag bunden i en randform, ca. 24 cm i diameter, beklædt med bagepapir på bund og sider. Bag den ved 175 grader, til bunden giver efter ved et let tryk med fingeren, ca. 25 -30 min. Afkøles, befries fra formen og fryses i minimum 3 timer.
Mørk mousse:
Hak chokoladen fint og smelt den i vandbad. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud med en lille kniv. Pisk vaniljekorn, sukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps med en håndmikser.
Kom den godt lune, smeltede chokolade op i den tykke "snaps" og rør godt. Vask og tør piskerisene grundigt. Pisk æggehviderne stive med håndmikseren. Kom de stiftpiskede hvider op i "chokoladesnapsen" og vend forsigtigt, til moussen er netop ensartet, stop så. Kom nu den færdige mousse op en sprøjtepose med en glat tylle.
Safransirup:
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. En teske fuld af sukkeret og vaniljekornene mases sammen på bordet med en paletkniv, således, at kornene skilles ad. Kog vaniljesukker, den "tomme" stang, sukker og vand i 5 - 6 minutter i en lille kasserolle. Hæld siruppen gennem en sigte op i en ren beholder. Tilsæt safranen. Opbevar den i køleskab, indtil den skal anvendes, dog max. en uge.
Chokoladestrå:
Fold et nyt stykke bagepapir til et kræmmerhus (cornet). Sørg for, at spidsen er helt lukket. Den flydende, tempererede chokolade, eller chokoladeknapper (se chokolade generelt) fyldes halvt op i cornettet. Fold cornettet sammen i toppen, så chokoladen er lukket helt inde. Klip en anelse af spidsen af. Sprøjt chokoladen ud på bagepapir i lange tynde striber. Nedkøl striberne kort i køleskab, til chokoladen stivner. Skær striberne ud i ca. 5 cm lange strå. Opbevar dem meget forsigtigt et køligt sted.
Sådan gør du, trin for trin:
Udstik den næsten, eller gerne helt frosne safranbund i cirkler, ca. 4 - 5 cm. i diameter. Det letteste er at bruge et glat udstikkersæt. (Alternativt kan bunden skæres ud i firkanter 4 X 4 cm). Stil 6 store tallerkner klar inden servering. Placer en udstukket bund på hver tallerken. Massen sprøjtes ud i små toppe på de udstukket bunde. Opbevares i køleskab indtil de serveres. Anret med en smule safransirup og afslut med de kolde strå.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Chokomousse på safranbund fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Chokomousse på safranbund, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Lækre søde pære
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Husk at bruge de lækre kvæder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...



Ny hjemmeside eller webshop





Populære søgninger: Raclette med det hele     Frisk pasta med laks og flødesovs     Gulerodskage (Rå)     Blommetrifli     Fersken suppe (den er genial)     Røræg i ovn     Helstegt grillet oksefilet     Grillet jomfruhummerhaler     Kogning af majs     Mormors citronfromage     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Svampet kanelkage     Kanelsnegle kagemand     Nemme pølsehorn     Færøsk æblekage     Hamburgerryg m. Kartofler, hvid sauce & rosenkål     Grillet vildt dyrekølle     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Helstegt Oksestriploin     Omelet m. skinke og ost     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]