Annoncering | Mobil/tablet version | 229 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.479 opskrifter fra 25.415 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Chokomousse på safranbund

Chokomousse på safranbund

Chokomousse på safranbund
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(49)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
3.147
Visninger
62
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Signe

DU SKAL BRUGE
Safranbund:
• 250 g. ren rå marcipan
• 175 g. sukker
• 100 g. smør (stuetempereret)
• 2 stk. æg
• 1 spsk. hvedemel
• 1 knsp. safran
Mørk mousse:
• 150 g. god mørk chokolade 70%
• 1 dl. pasteuriserede æggeblommer (stuetempererede)
• 100 g. sukker
• 1 dl. pasteuriserede æggehvider (stuetempererede)
• ½ stk. vaniljestang
Safransirup:
• 1 dl. vand
• 75 g. sukker
• ½ stk. vaniljestang
• 1 knsp. safran


SÅDAN GØR DU
Chokoladestrå":
I alt ca. 100 g. flydende tempereret chokolade eller chokoladeknapper, se chokolade generelt.
Safranbund:
Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne. Ælt derefter smørret i lidt ad gangen. Ælt æg i lidt ad gangen. Tilsæt safran. Sigt til sidst melet over massen, og vend til melet er fordelt. Bag bunden i en randform, ca. 24 cm i diameter, beklædt med bagepapir på bund og sider. Bag den ved 175 grader, til bunden giver efter ved et let tryk med fingeren, ca. 25 -30 min. Afkøles, befries fra formen og fryses i minimum 3 timer.
Mørk mousse:
Hak chokoladen fint og smelt den i vandbad. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud med en lille kniv. Pisk vaniljekorn, sukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps med en håndmikser.
Kom den godt lune, smeltede chokolade op i den tykke "snaps" og rør godt. Vask og tør piskerisene grundigt. Pisk æggehviderne stive med håndmikseren. Kom de stiftpiskede hvider op i "chokoladesnapsen" og vend forsigtigt, til moussen er netop ensartet, stop så. Kom nu den færdige mousse op en sprøjtepose med en glat tylle.
Safransirup:
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. En teske fuld af sukkeret og vaniljekornene mases sammen på bordet med en paletkniv, således, at kornene skilles ad. Kog vaniljesukker, den "tomme" stang, sukker og vand i 5 - 6 minutter i en lille kasserolle. Hæld siruppen gennem en sigte op i en ren beholder. Tilsæt safranen. Opbevar den i køleskab, indtil den skal anvendes, dog max. en uge.
Chokoladestrå:
Fold et nyt stykke bagepapir til et kræmmerhus (cornet). Sørg for, at spidsen er helt lukket. Den flydende, tempererede chokolade, eller chokoladeknapper (se chokolade generelt) fyldes halvt op i cornettet. Fold cornettet sammen i toppen, så chokoladen er lukket helt inde. Klip en anelse af spidsen af. Sprøjt chokoladen ud på bagepapir i lange tynde striber. Nedkøl striberne kort i køleskab, til chokoladen stivner. Skær striberne ud i ca. 5 cm lange strå. Opbevar dem meget forsigtigt et køligt sted.
Sådan gør du, trin for trin:
Udstik den næsten, eller gerne helt frosne safranbund i cirkler, ca. 4 - 5 cm. i diameter. Det letteste er at bruge et glat udstikkersæt. (Alternativt kan bunden skæres ud i firkanter 4 X 4 cm). Stil 6 store tallerkner klar inden servering. Placer en udstukket bund på hver tallerken. Massen sprøjtes ud i små toppe på de udstukket bunde. Opbevares i køleskab indtil de serveres. Anret med en smule safransirup og afslut med de kolde strå.

 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Chokomousse på safranbund opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Chokomousse på safranbund fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Chokomousse på safranbund, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


madplaner Indkøbslister
AFSTEMNING

Hvilke ting hader du mest når du handler ind?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus






Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Den bedste Kylling i Karry!     Halve æbler med ribsgele     Svampet kanelkage     Frisk pasta med laks og flødesovs     Pasta Carbonara     Bolcher     Grønne asparges med bacon     pommes anna     Mørbradgryde m. ris     Omelet m. skinke og ost     Hvidkålssuppe     ovnstegte kartofler     Nemme pølsehorn     Græske frikadeller     Kaperssauce     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Arabisk Falafel     Hakket Oksekød med Hvidkål     Fransk Nougatdessert     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com