1 kg kartofler vasket og skrællet (Vælg kartofler med høj stivelsesindhold fx. bagekartofler / sorten Jelly)
1 liter neutralolie
En god salt
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
- Brug en skarp køkkenkniv, Skær eller press med pomfritjern kartoflerne i 1cm tykkelse. Læg dem i en skål med koldt vand i ca 10 minutter for at skylle nogle af stivelsen væk.
- Bring en stor gryde med usaltet vand i kog, fjern kartoflerne fra den kolde vand og læg dem ned i gryden. Bring i kog og lad det små simre i ca 10 minutter.
- Kartoflerne tages op af vandet og lægges på en bakke, lad dem køle af og derefter i køleskabet.
- Tænd frituregryden på 120 grader, put pomfritterne i frituregryden, efter ca. 5 min. tages pomfritterne op inden de har fået farve, lad dem afkøle til stuetemperatur og derefter i køleskabet.
- Når pomfritterne er kolde er de klar til at blive lavet færdige og sprøde. Frituregryden opvarmes til 180C. Læg pomfritterne i Frituregryden til de er gyldenbrune, det tager ca. 8-10 min.
- Tag op af frituregryden og hæld salt over, klar til servering.
Hvis du vil undgå Akrylamid: Så steg pomfritterne i 120 grader olie og pomfritterne skal være lyse/gule i farven
SERVERING
Server sammen med fx. en bøf, hjemmelavede bearnaise og en god salat og brød
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)