Mælken bringes i kog. De øvrige ingredienser piskes sammen og tilsættes. Lad cremen få et opkog.
(man kan "snyde" og bruge 1 cremepulver, bagefast)
Pynt:
æggestrygelse og hakkede mandler eller nødder
Glasur:
ca. 100 g. flormelis og lidt kogende vand.
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Mælken lunes og gæren opløses heri. De øvrige indgredienser tilsættes og dejen æltes til den er ensartet. Hæver tildækket på et lunt sted ca. 20 min.
Dejen slås sammen og deles i to lige store stykke, der hviler et par minutte.
Det ene dejstykke udrulles til en tynd plade lidt større end braddepanden. Den lægges i den smurte braddepande. Herpå fordeles halvdelen af remoncen og cremen.
Resten af dejen rulles ud yil en plade på ca.40x50 cm. Herpå fordeles resten af remoncen og cremen.
Dejen rulles sammen fra den brede ende som en roulade og deles i 20 lige store skiver, der lægges som snegle i bradepanden ovenpå dejen, sneglene trykkes let.
Efterhæver på et lunt sted i ca. 20 min. tildækket.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med hakkede mandler eller nødder. Bages på midterste rille ved 220 grader i 15-20 min.
SERVERING
Pyntes med glasur.
Kagen kan også laves i 2 runde forme som Dagmartærte.
Er meget fryseegnet. Så skal glasuren først på ved servering. Bliver som nybagt, hvis den lunes i ovnen.