evt. rosiner ( selvom de traditionelt ikke skal i bollerne)
pynt:
æg til pensling
korender el. rosiner
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Lun mælken og gem lidt til at blande med safran. Rør gæren ud i mælken. Brug en morter til at pulverisere safran med og opløs det i resten af mælken. Bland safranblandingen, sukker, salt og kardemomme sammen med mælk og gær. Smelt smør og bland det i. Pisk et æg i og bland rosiner i, hvis det ønskes. Sigt herefter melet i, til dejen stadig er fugtig, men klar til at ælte.
Stil dejen til hævning ca. 45 min.
Slå dejen ud og rul fingertykke pølser, der formes som et s med krølle på. Lad dem efterhæve 20-30 min. Pensel dem og pynt med korender el. rosiner.
Bages 10-15 min. ved 200 grader. Kig efter dem, og dæk dem eventuelt med sølvfolie, da de hurtig bliver mørke.