opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Pollo con mole negro Oaxaca

Pollo con mole negro Oaxaca

Pollo con mole negro Oaxaca
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(76)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
5.858
Visninger
133
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
6 hanekyllinger á 2200 g. eller 1 kalkun ca. 13 kg. 2 løg, 1 hvidløg og suppe visk.
500 g sort chile chilhuacle eller ancho
500 g rød chile chilhuacle eller guajillo
500 g chile mulato
500 g. chile pasilla
4 tortillas ristet
100 g. frø fra rød chilhuacle chiles eller guajillo
1 kilo svinefedt, smør eller olie
4 store løg, skåret i skiver
2 hele hvidløg afskallet (ca.20 fed)
4 plátano macho, skrællede i skiver (madbanan)
600 g. brød i terninger
200 g. ristede sesamfrø
200 g ristede peanuts
200 g. valnødder
300 g mandler smuttede for skin
200 g. græskar kerner
200 g. rosiner
4 kg. tomater (flådede dåse tomater kan bruges drænet)
2 kg. tomatillos (fra dåse kan bruges drænet)
2 tsk. muskatnød revet
2 kanelstænger knust
2 tsk. oregano
2 tsk. timian
2 tsk. merian
2 tsk. anis knust
1 tsk. spidskommen knust
10 nelliker knust
10 allehånde knust
200 g. rørsukker
12 grillet avocado blade
500 g chokolade metate Oaxaca (eller 70/80 % mørk chokolade)
salt efter smag


SÅDAN GØR DU
Kalkun eller kyllinger skylles og renses evt. tag skindet af, delt i position stykker, sættes til at koge med rigeligt vand, når det koger skummes, tilsæt løg, hvidløg, suppevisk og salt efter smag. Kogetid ca. ½ time, tag kyllingerne, løg suppevisk op, skum fedtet som kan bruges som erstatning for noget af svinefedt/smør eller olie.
Tør chiles med en fugtig klud og rens chiles for frø. Rist chile på en tør pande, og steg dem, indtil de får farve 5-10 sek. og derefter sat i blød i varmt vand i 30 min. hæld vandet fra og sæt i blød 30 minutter i koldt vand, blend dem med bouillon, I halvdelen af smørret /fedt svits løg og hvidløg og de skivede bananer sæt til side, svits resten hver for sig, brød, sesamfrø, mandler, jordnødder, valnødder, græskarkerner, rosiner og chile frø, tortilla, blend det sammen med muskatnød, kanel, oregano, merian, timian, anis, spidskommen, nelliker, allehånde, og pres det i gennem en sigte, det tilbageblevne blendes med lidt bouillon og gentag processen. Tomaterne er kogt sammen med tomatillos med salt til skindet sprækker. Flå kun tomaterne. (så frem du bruger tomater og tomatillos fra dåse drænes de for væske) blendes til puré. Brug kun den nødvendige mængde bouillon til at blende så molen ikke bliver for tynd.

I en gryde tilsæt det resterende fedt/smør og kog det blendede og tilsæt evt. bouillon, når det koger tilsæt chokolade, sukker, og avocado blade, koges i ca. en time over svag varme under jævnlig omrøring for at forhindre stikning. Tilsæt kalkun/kylling og kog 15-30 minutter. Fjern før servering avocado blade.
SERVERING
Serveres på stor tallerken, sesamfrø og creme fraiche på molen Tilbehør: Stegte bønner, mexicanske ris eller hvide ris og guacamole div. salsa (kontakt mig for oplysning på anskaffelse af ingredienser i Danmark)
SPARERÅD
Retten smager næsten bedre dagen efter Mole (sovsen)kan købes færdiglavet tidsbesparende, og ingrediens indkøb. Til én kylling dividere med 6
Pollo con mole negro Oaxaca - 10067-Tomatillos,fra_højre,uskallet,_afskallet,_halveret.jpgPollo con mole negro Oaxaca - 10067-Avocado_blade.jpgPollo con mole negro Oaxaca - 10067-Plátano_macho.jpgPollo con mole negro Oaxaca - 10067-30_cm..jpgPollo con mole negro Oaxaca - 10067-080220122269.jpgPollo con mole negro Oaxaca - 10067-080220122270.jpg
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Pollo con mole negro Oaxaca fra Maduniverset.dk i kategorien Kylling opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Pollo con mole negro Oaxaca, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Halloween er oprindeligt en gammel keltisk tradition som markerer afslutningen på sommeren, halloween finder sted hvert år den 31 okt. Kelterne brugte halloween til at takke for høsten ved at ofre mad til guderne, alt maden som skulle ofres blev indsamlet ved at folk gik fra dør til dør og bad om mad til guderne. Alt det mad man havde samlet ind blev om aften brændt på et stort bål altså ofret til guderne. Bålet holdte også onde ånder (eks. Hekse, genfærd) væk som ifølge folketroen var ude på denne aften. Så bliv allerede nu klar til Halloween
Se opskrifter her
hvid streg
I dag er det brunsvigerens Dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Klamme fingre     Kvædemarmelade     Fersken suppe (den er genial)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frisk pasta med laks og flødesovs     Raclette med det hele     Brownie med saltkaramel midte     Rødvins glace/sauce     Spagetti carbonara     Hjemmelavet modellervoks     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Gulerodskage (Rå)     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Marengs spøgelser     Halloween kage kirkegård     Trylledej (ikke spiseligt)     Nemme pølsehorn     Hamburgerryg m. Kartofler, hvid sauce & rosenkål     Fondue     Mælkesnitter     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]