opskrifter
Søg i 12.605 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › kolde citronpandekager

kolde citronpandekager

kolde citronpandekager
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(109)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
3.755
Visninger
173
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
Pandekagedej
100 g hvedemel
65 g sukker
3 æg (str. L)
65 g smeltet smør
1 tsk fintrevet ingefær ( med top)
2.5 dl sødmælk

Citroncreme
2 bl husblas
150 g god hvid chokolade
2.5 dl piskefløde
Fintrevet skal fra 1½ vasket citron

Citronconfit
2 vaskede citroner
½ vaniljestang
100 g sukker
4 spsk vand
1½ tsk majsstivelse + lidt vand (til at jævne med)

Glaskaramel
Ca. 100 g flormelis


SÅDAN GØR DU
Pandekagedej: Bland mel og sukker i en skål og pisk godt mellem alle æggene. Pisk den smeltede smør og fint revet ingefær i dejen. Pisk til sidst mælken i, og pandekagedejen er klar til brug. Steg mindst seks tynde pandekager på panden ved høj varme, til de er gyldne på begge sider. Pak de bagte pandekager ind i alufolie, indtil de skal rulles med cremen.

Citroncreme: Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en stor skål. Bring fløden i kog i en lille gryde og tag den af varmen. Lad den varme fløde stå i 5 minutter, hæld så halvdelen af den over den finthakkede chokolade og rør, til næsten al chokoladen er smeltet. Tilføj resten af den varme fløde. Vrid husblassen fri for vand og rør den direkte i den lune fløde. Når alt chokoladen er smeltet, passeres cremen gennem en sigte. Tilføj citronskallen og rør godt. Afkøl citroncremen køleskabet i køleskabet mindst 3 timer eller gerne til næste dag.

Citronconfit: skær bund og top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skallen af. Skær nu den ’nøgne’ citron i fileter ved hele tiden af skære langs lamellerne. Flæk den halve vaniljestang på den lange led. Skrab kornene ud og mas den sammen med en anelse af sukkeret med en paletkniv, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, sukker og vand i en gryde og kog det kort op. Jævn med en anelse majsstivelse udblødt i lidt vand, men endelig ikke for meget. Saucen skal kun tykne en anelse. Tilsæt citron fileterne og tag herefter gryden af varmen. Afkøl citronconfiten helt inden serveringen. Den kan opbevares på køl i op til tre dage.

Glaskaramel: smelt flormelissen til gylden karamel i en kasserolle. Læg et nyt stykke bagepapir fladt på bordet. Sæt med en ske to-tre karamelklatter af med en diameter som en tokrone. Klatterne stryges lynhurtigt og bestemt ud med en palet. Gentag og gentag, til sukkeret er brugt, og husk, det er godt med nogle stykker ekstra.

Citronpandekager: læg alle de kolde pandekager ud på et rent bord. Pisk den kolde citroncreme luftigt med en håndmikser og fordel den på pandekagerne. Stryg cremen tyndt ud med en paletkniv, så den dækker hele pandekagen. Rul pandekagerne omhyggeligt og stramt sammen, læg dem på et fad med lige bund og dæk den med husholdningsfilm. Dril fadet i køleskabet i op til to dage inden anretning. Pandekagerne kan fryses vis du vil være i god tid.
SERVERING
Anretning: skær hver af de helt kolde pandekager i to meget skrå skiver - enderne bruges ikke. Anret skiverne elegant. Server med glaskaramel og en anelse citronconfit.
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på kolde citronpandekager fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet kolde citronpandekager, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Studenterkørsel: Hvad skal I servere?
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Lækker mad i Sankt Hans-bålets skær
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Amerikansk ostebrød     Røræg i ovn     Fyldt kalkunbryst med annans og flødeost og pakket ind i sprød bacon      Grillspyd     Helstegt Oksestriploin     Brunch pølser,æg og bacon     Fondue     Raclette med det hele     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Havkat i fad med grønsager og bacon     Helstegt grillet oksefilet     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Marengslagkage med æbler og karamel     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Mormors Stegte sild i eddike     Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje      Gulerodskage (Rå)     Tunmousse      LCHF boller (cloud bread)     LCHF squashgetti carbonara     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]