opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › kolde citronpandekager

kolde citronpandekager

kolde citronpandekager
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(109)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
3.338
Visninger
161
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Pandekagedej
100 g hvedemel
65 g sukker
3 æg (str. L)
65 g smeltet smør
1 tsk fintrevet ingefær ( med top)
2.5 dl sødmælk

Citroncreme
2 bl husblas
150 g god hvid chokolade
2.5 dl piskefløde
Fintrevet skal fra 1½ vasket citron

Citronconfit
2 vaskede citroner
½ vaniljestang
100 g sukker
4 spsk vand
1½ tsk majsstivelse + lidt vand (til at jævne med)

Glaskaramel
Ca. 100 g flormelis


SÅDAN GØR DU
Pandekagedej: Bland mel og sukker i en skål og pisk godt mellem alle æggene. Pisk den smeltede smør og fint revet ingefær i dejen. Pisk til sidst mælken i, og pandekagedejen er klar til brug. Steg mindst seks tynde pandekager på panden ved høj varme, til de er gyldne på begge sider. Pak de bagte pandekager ind i alufolie, indtil de skal rulles med cremen.

Citroncreme: Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en stor skål. Bring fløden i kog i en lille gryde og tag den af varmen. Lad den varme fløde stå i 5 minutter, hæld så halvdelen af den over den finthakkede chokolade og rør, til næsten al chokoladen er smeltet. Tilføj resten af den varme fløde. Vrid husblassen fri for vand og rør den direkte i den lune fløde. Når alt chokoladen er smeltet, passeres cremen gennem en sigte. Tilføj citronskallen og rør godt. Afkøl citroncremen køleskabet i køleskabet mindst 3 timer eller gerne til næste dag.

Citronconfit: skær bund og top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skallen af. Skær nu den ’nøgne’ citron i fileter ved hele tiden af skære langs lamellerne. Flæk den halve vaniljestang på den lange led. Skrab kornene ud og mas den sammen med en anelse af sukkeret med en paletkniv, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, sukker og vand i en gryde og kog det kort op. Jævn med en anelse majsstivelse udblødt i lidt vand, men endelig ikke for meget. Saucen skal kun tykne en anelse. Tilsæt citron fileterne og tag herefter gryden af varmen. Afkøl citronconfiten helt inden serveringen. Den kan opbevares på køl i op til tre dage.

Glaskaramel: smelt flormelissen til gylden karamel i en kasserolle. Læg et nyt stykke bagepapir fladt på bordet. Sæt med en ske to-tre karamelklatter af med en diameter som en tokrone. Klatterne stryges lynhurtigt og bestemt ud med en palet. Gentag og gentag, til sukkeret er brugt, og husk, det er godt med nogle stykker ekstra.

Citronpandekager: læg alle de kolde pandekager ud på et rent bord. Pisk den kolde citroncreme luftigt med en håndmikser og fordel den på pandekagerne. Stryg cremen tyndt ud med en paletkniv, så den dækker hele pandekagen. Rul pandekagerne omhyggeligt og stramt sammen, læg dem på et fad med lige bund og dæk den med husholdningsfilm. Dril fadet i køleskabet i op til to dage inden anretning. Pandekagerne kan fryses vis du vil være i god tid.
SERVERING
Anretning: skær hver af de helt kolde pandekager i to meget skrå skiver - enderne bruges ikke. Anret skiverne elegant. Server med glaskaramel og en anelse citronconfit.
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på kolde citronpandekager fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet kolde citronpandekager, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Halloween er oprindeligt en gammel keltisk tradition som markerer afslutningen på sommeren, halloween finder sted hvert år den 31 okt. Kelterne brugte halloween til at takke for høsten ved at ofre mad til guderne, alt maden som skulle ofres blev indsamlet ved at folk gik fra dør til dør og bad om mad til guderne. Alt det mad man havde samlet ind blev om aften brændt på et stort bål altså ofret til guderne. Bålet holdte også onde ånder (eks. Hekse, genfærd) væk som ifølge folketroen var ude på denne aften. Så bliv allerede nu klar til Halloween
Se opskrifter her
hvid streg
I dag er det brunsvigerens Dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Klamme fingre     Kvædemarmelade     Fersken suppe (den er genial)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frisk pasta med laks og flødesovs     Raclette med det hele     Brownie med saltkaramel midte     Rødvins glace/sauce     Spagetti carbonara     Hjemmelavet modellervoks     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Gulerodskage (Rå)     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Marengs spøgelser     Halloween kage kirkegård     Trylledej (ikke spiseligt)     Nemme pølsehorn     Hamburgerryg m. Kartofler, hvid sauce & rosenkål     Fondue     Pasta Cabonara uden æg     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]