opskrifter
Søg i 12.573 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
Opskrifter   › Madopskrifter   › kolde citronpandekager

kolde citronpandekager

kolde citronpandekager
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(109)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
3.234
Visninger
155
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Pandekagedej
100 g hvedemel
65 g sukker
3 æg (str. L)
65 g smeltet smør
1 tsk fintrevet ingefær ( med top)
2.5 dl sødmælk

Citroncreme
2 bl husblas
150 g god hvid chokolade
2.5 dl piskefløde
Fintrevet skal fra 1½ vasket citron

Citronconfit
2 vaskede citroner
½ vaniljestang
100 g sukker
4 spsk vand
1½ tsk majsstivelse + lidt vand (til at jævne med)

Glaskaramel
Ca. 100 g flormelis


SÅDAN GØR DU
Pandekagedej: Bland mel og sukker i en skål og pisk godt mellem alle æggene. Pisk den smeltede smør og fint revet ingefær i dejen. Pisk til sidst mælken i, og pandekagedejen er klar til brug. Steg mindst seks tynde pandekager på panden ved høj varme, til de er gyldne på begge sider. Pak de bagte pandekager ind i alufolie, indtil de skal rulles med cremen.

Citroncreme: Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en stor skål. Bring fløden i kog i en lille gryde og tag den af varmen. Lad den varme fløde stå i 5 minutter, hæld så halvdelen af den over den finthakkede chokolade og rør, til næsten al chokoladen er smeltet. Tilføj resten af den varme fløde. Vrid husblassen fri for vand og rør den direkte i den lune fløde. Når alt chokoladen er smeltet, passeres cremen gennem en sigte. Tilføj citronskallen og rør godt. Afkøl citroncremen køleskabet i køleskabet mindst 3 timer eller gerne til næste dag.

Citronconfit: skær bund og top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skallen af. Skær nu den ’nøgne’ citron i fileter ved hele tiden af skære langs lamellerne. Flæk den halve vaniljestang på den lange led. Skrab kornene ud og mas den sammen med en anelse af sukkeret med en paletkniv, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, sukker og vand i en gryde og kog det kort op. Jævn med en anelse majsstivelse udblødt i lidt vand, men endelig ikke for meget. Saucen skal kun tykne en anelse. Tilsæt citron fileterne og tag herefter gryden af varmen. Afkøl citronconfiten helt inden serveringen. Den kan opbevares på køl i op til tre dage.

Glaskaramel: smelt flormelissen til gylden karamel i en kasserolle. Læg et nyt stykke bagepapir fladt på bordet. Sæt med en ske to-tre karamelklatter af med en diameter som en tokrone. Klatterne stryges lynhurtigt og bestemt ud med en palet. Gentag og gentag, til sukkeret er brugt, og husk, det er godt med nogle stykker ekstra.

Citronpandekager: læg alle de kolde pandekager ud på et rent bord. Pisk den kolde citroncreme luftigt med en håndmikser og fordel den på pandekagerne. Stryg cremen tyndt ud med en paletkniv, så den dækker hele pandekagen. Rul pandekagerne omhyggeligt og stramt sammen, læg dem på et fad med lige bund og dæk den med husholdningsfilm. Dril fadet i køleskabet i op til to dage inden anretning. Pandekagerne kan fryses vis du vil være i god tid.
SERVERING
Anretning: skær hver af de helt kolde pandekager i to meget skrå skiver - enderne bruges ikke. Anret skiverne elegant. Server med glaskaramel og en anelse citronconfit.
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler kolde citronpandekager opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på kolde citronpandekager fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet kolde citronpandekager, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Lækre opskrifter på Lucia brød til den 13 december
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Tid til at bage småkagerne til juleaften
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Luciabrød     Cirkus gryde     Børnenes kokoskugler     Nisse fryd     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Kyllinge gryde m. grøntsager og pasta     Nissekræs     Varm Kartoffelsalat     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     pommes anna     Svinekød i karry med ris     Tunmousse      Estragonsovs     Avokado med krebsehaler og kaviardressing.     Ris a' la mande - den bedste!     Gode Råd - Sønderjysk specialitet     Bounty kugler     Bagte rødbeder med timian     Mors gulerodssalat med rosiner     Drømmekage mums     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]