opskrifter
Søg i 12.605 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Min chipotle gryde.

Min chipotle gryde.

Min chipotle gryde.
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(110)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
10.353
Visninger
108
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Rette passer sig selv i 3 timers kogning. Bedre på anden dagen. Varmer dig på en kold dag og køler på en varm dag.

du kan fryse denne ret Du kan fryse denne ret


LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
1 kg. okse bov m. ben
½ kg. osso buko
Majsolie for stegning eller anden olie.

1 ½ L. bouillon kogt på ben fra bov og osso buko med suppe visk.(færdig oksekød suppe kan bruges)
4 cl. tequila for flambering,
6 chipotle chile eller 6-8 spsk. pulver eller en dåse chipotle i adobados á 200 g. og udelad pasilla, guajillo, ancho chile og tomat puré når der bruges dåse chipotle.
2 pequin chile eller en ½ tsk. pulver
2 pasilla chile eller 2 spsk. pulver
4 guajillo chile eller 4 spsk. pulver
2 Ancho chile eller 2 spsk. pulver
2 cascabel chile
6 arbol chile eller 1 spsk. pulver
2 dåser flåede tomater eller 8 blomme tomater
8 tomatillos fra dåse eller friske
1 dåse tomat puré 140 g
1 dåse peruano bønner 200 g.(hvide bønner kan bruges)
1 dåse pinto bønner 200 g.
1 dåse dark red kidney bønner.200 g.
1 dåse kikærter 200 g. eller kog selv bønner og kikærter for sig selv
1 dåse/glas mild grøn chili, ca. 200 g. skåret i skiver
5 fed hvidløg
4 dl. frosne majs kerner eller fra dåse
2 gulerødder
2 løg
1 oksekød terning
1 grøntsags terning
1 pilsner (corona at foretrække)
2 tsk. tørret oregano, knust
2 spsk. merian
2 avocado blade (kan udelades, laurbær blade kan bruges men erstatter ikke avocado blade)
2 tsk. stødt spidskommen
½ kanel stang eller 1-2 spsk. knust
2 spsk. flydende chili sauce, eller mere for HOT smag
25 g.70 % mørk chokolade
Majs mel masa harina eller maizena for jævning med mælk
2 rødløg hakket (tilbehør på taco)
6 Lime (tilbehør på taco)
1 bundt hakket frisk koriander (tilbehør på taco)
Salt og peber
Majs tortilla eller flutes
Alle chile kan købes i Kbh. og sendes i hele Danmark.


SÅDAN GØR DU
Skær kødret fra benene rens for sener og overskydende fedt, og skær i 2 cm. terninger sæt i køleskab
Kom benene i en gryde dækket med vand evt. med sener og fedt og kog, skum når det koger, kom suppe visk, okse- og grøntsags terning i og simre i 1 time, si det og sæt til side.

Imens det koger tør chiles af med en fugtig klud, del kun pasilla, guajillo, ancho og cascabel og rens for frø, rist alle chiles på en tør pande til de er mørke, hvis du bruger pulver spring dette over undtaget chipotle og cascbelle (jeg har ikke set cascabel som pulver i Danmark) kom alle chiles i varmt vandbad i 20 min.

Friske tomatillos afskalles og vaskes og koges (skal ikke flås) sammen med tomater, tomater flås når de er kolde nok, og groft hakkes, bruges de fra dåse hak dem groft.
Si chiles og kasserer væsken og blend alle chiles der er skåret i mindre stykker med tomatillos skåret i 1/4 med bouillon til puré, bruges pulver blend de resterende chiles, sæt til side.

Rens og skær løg i ½ og i skiver sauter i olie med hele fed hvidløg til løgene er bløde, tag de hele hvidløg fra og sæt til side. Rens og skær gulerødder i skiver, steg dem i lidt olie sæt til side.

Steg kødet i olie på stegepande /gryde på højt blus vendes jævnligt til det er brunt (måske af to gange så del tequila mængden) hæld tequila på og flamber til der ikke er ild mere (pas på flammerne), kom bouillon i og kog op, hæld det i en ”slow cooker” eller gryde på lav blus med, chile puré, tomater, løg, knust hvidløg, pilsner, oregano, merian, avocado blade, spidskommen, kanel, chile sauce, smag til med salt og peber dækkes med bouillon omrøring læg låg på og simre i 3 timer.

Imens tilbered tilbehør til taco; rens løg hak dem groft, skær lime i ¼, skyl koriander og hak bladene sæt tildækket i køleskab.

Tilsæt i gryden gulerødder, bønner og kikærter uden væske, skivede mild chile, tilsæt mere bouillon/vand hvis nødvendigt, simre til gulerødderne er møre, kom majskerne i og kog i 5 minutter fjern avocadoblade. Til sæt chokolade i små stykker kog til det er opløst, jævn med majsmel til ønsket konsistens.
SERVERING
Serveres i dybe tallerkener/skåle, med varme tortilla eller flute. Tilbehør hakket løg, hakket koriander. Taquera salsa. (Søg under salsa.) Mexicansk crema, eller creme fraiche, eller pisket pikefløde til cremefraiche koncistens. Med en gaffel fyld kød og bønner på en tortilla og top med tilbehør rul sammen til en taco.
SPARERÅD
Tilbered mere end du/i spiser på to dage, bedst på anden dagen, og frys resten. Kog selv bønner og kikærter.
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Min chipotle gryde. fra Maduniverset.dk i kategorien Oksekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Min chipotle gryde., kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
sæson lige nu
I dag er det brunsvigerens Dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Kvædemarmelade     Røræg i ovn     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Helstegt Oksestriploin     French taco     Raclette med det hele     Halloween menu     Færøsk æblekage     Marengs spøgelser     Berliner pfannkuchen     Grillet vildt dyrekølle     Fersken suppe (den er genial)      Den bedste Crispy chicken burger     Blødende chokoladekage     Uhyggelige halloween hoveder med fyld     Langtidsstegt oksemørbrad     Original Foccacia brød fra Italien     Lækre dadle/nødde trøfler med kokos     Mormors citronfromage     Frugttærte med merengs og bær     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]