1 flank steak, ca. 500 g.
1 lille løg, hakket
1 stilk bladselleri, hakket
2 spsk. rasp
Mel
2spsk. smør, smeltet
1/2 dl. tomatpure
Bouillonterning, okse
Salt
Peber
Timian
Oregano
Spidskommen
Laurbærblad
Vand
Mel/maizena
Marinade f. eks. Worcestershire sauce
Rids steak'en diagonalt på begge sider, så der opstår firkanter med form som ruder. Mariner kødet 5-10 min.
Bland løg, selleri, rasp og smeltet smør sammen, og tilsæt krydderier, undtagen laurbærblad. Dup kødet tørt og bank det lidt med flad hånd. Fordel løg/selleri
blandingen på steak'en. Rulles sammen, og snøres, eller
fæstnes med kødnåle. Vendes i mel, og brunes på alle sider i en stegegryde. Tilsæt vand, til kødet er halvt dækket, samt bouillonterning og laurbærblad. Lad det simre 1-1,5 time. Kødet taget op, og hviler ca. 10min.
mens sovsen jævnes.
Kødet skæres i skiver, og serveres med kartofler, evt.
mos, eller ris. Blandede grønsager eller salat er heller ikke dårligt.
01.11.2012, 22:41