2 dl rødvin
1/2 dl lammefond (Her har jeg snydt og brugt OSCAR lammefond som jeg synes er en god substitut, hvis man ikke har en i fryseren)
1 rødløg
Smør
Svampe – en god håndfuld (her brugt blandede, tørrede skovsvampe)
2-3 spsk soltørrede tomater i olie
1-2 dl. vand
2 dl. fløde
3 spsk maizena sauce-jævner
Udblød svampene i varmt vand og lad dem stå 15 minutter. Hefter skylles de godt for urenheder og jord. Herefter skæres svampene i små stykker.
Opvarm en lille gryde og put en god smørklat i samt rødløg (uden skræl) som er halveret i kvarte. Løget steges ved middelvarme til det er klart og blødt (det må endelig ikke brune).
Hak de soltørrede tomater og steg dem kort sammen med løget. Hefter hældes rødvinen i samt fond og 1-2 dl. vand. Lad saucen koge ind. Det kan være nødvendigt at tilsætte mere vand undervejs og koge saucen ind igen. Når saucen har fået smag og du har ca. 4 dl sauce, så sies tomater og løg fra, så du kun har den rene væde. Herefter tilsættes svampene og fløden, som skal koge med i saucen i mindst 15-20 minutter. Smag til med salt og peber, og jævn saucen evt. med maizena sauce-jævner. (På dette område snyder jeg tit – Maizena er min dårlige samvittighed, men det er altså virkelig nemt!). Hvis der er noget saft der er løbet fra lammet, er det en god ide at tilsætte saucen, da det giver ekstra dyb smag.
Smag til med salt og peber