Tilberedning
Rist det hakkede løg i lidt olie sammen med 2 halve fed hvidløg. Tilsæt blæksprutterne, og lad dem stege ved smag varme i nogle minutter, mens du indimellem tilsætter lidt hvidvin - i alt 1/2 glas hvidvin.
Tilsæt de hakkede tomater, som du har siet væden fra, og skåret i terninger.
Tilsæt salt og peber, samt et par basilikum og lad blandingen småkoge i ca. 35 min.
I mellemtiden steges venus-muslingerne varme i en pande med olie, et halvt fed hvidløg og et laurbærblad. Dæk med låg og skru op for varmen til muslingerne åbner sig, og hæld derefter væden fra i en skål (-hvis de er friske - hvis ikke, så start med venusmulingerne herfra:)
Steg venusmuslingerne i en pande med olie og hakket persille, tilsæt væden (hvis du bruger friske muslinger) eller hvidvin, og kværn peber henover dem.
Hæld tomat-sovsen over pastaen og "pynt" ovenpå med venus-muslingerne.