Rør smør, sukker og salt godt sammen og tilsæt derefter mel og æggeblommer. Når dejen er fast, tilsættes væden. Form dejen til en kugle og lad den hvile i en time.
Beklæd en tærteform (30 cm i diameter) med dejen. Sørg for, at dejen er jævnt fordelt. Sæt formen i fryseren i en time.
Inden formen sættes i ovnen, prikkes der huller i dejen med en gaffel. Dejen bages i 10 minutter, eller til den er let gylden, i en 170-180 grader varm ovn.
Rist pinjekernerne i ovnen i to minutter, eller til de er gyldne.
Bland smør og sukker med et nip salt og blend det. Tilsæt honning. Når massen er blevet lind, tilsættes æggene, et ad gangen. Når æggene er blandet i massen, tilsættes mel. Vend til sidst ristede pinjekerner, timian og appelsinskal i.
Når tærtebunden er klar, hældes fyldet ned i bunden. Man kan også tilsætte frisk frugt, for eksempel blommer, abrikoser eller jordbær.
Tærten sættes i en 170 grader varm ovn og bages i 35 minutter, eller til den er gylden ovenpå og blød i midten.
Tærten kan laves i forvejen og serveres med cremefraiche, is og/eller frisk frugt.