opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Lakrids a la "domino"

Lakrids a la "domino"

Lakrids a la "domino"
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(59)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
8.319
Visninger
141
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Lakridsopløsning
80 ml. (gr.) vand
40 gr. lakridsekstrakt L.
40 gr. lakridsekstrakt B.

Druesukker/vand
260 ml. (260 gr.) vand
625 gr. druesukker

Sukker/stivelse
130 gr. M.H.M. stivelse
180 gr. sukker

Gelatineopløsning
100 ml. (100 gr.) vand
100 gr. gelatinepulver

Farve/smag
1 - 1½ tsk. sort farve (kan udelades)
4 - 5 spk. salmiaksalt (ca. 50 gr.)


SÅDAN GØR DU
Lakridsopløsningen blandes i en skål, lad den stå og trække til det skal bruges senere, rør evt. i det af og til, så klumperne opløses.
Varm vand og druesukker på ca. 3/4 varme til sukkeret er smeltet, og tilsæt derefter under kraftigt omrøring, den blandnede sukker/stivelseblanding. Dæmp varmen til ½ varme, så det bobler stille.
Kog massen uden låg (så vandet kan fordampe) og med omrøring af og til, til temperaturen målt midt i gryden er 120 grader.
Jo højere du kan få temperaturen, jo fastere bliver lakridsen.
Massen vil efterhånden som den koges ind blive tykkere, en del sejere og mere gulbrun. Den brænder ikke på, selv om det kan se sådan ud. Tag gryden af. Mens den køler laves gelatineopløsningen. Vandet briges til kogepunktet, tages af varmen, afkøles et par minutter, hvorefter gelatinen drysses i under omrøring.
Når massen i den store gryde ikke bobler mere (under 100 grader) kan den varme gelatineopløsning straks tilsættes under kraftig omrøring. Det er nu, det er godt at være 2 om at røre, da massen er ret sej. Tilsæt derefter lakridsopløsningen (det gør ikke noget, der er lidt klumper i). Nu er massen lidt nemmere at røre. Tilsæt sidst farve og smag. Hæld straks bladningen op i et lag på 1-2 cm. tykkelse på et rent teflonvæv eller bagepapir pudret med ganske lidt M.H.M. stivelse. Lad den tørre til dagen efter, hvor den først pudres på oversiden med sukker eller "dynamit" (5 spsk. sukker blandet med 1 tsk. salmiaksalt). Vend den derefter rundt (pas på, at massen ikke klæber sammen) for at pudre den anden side. Skær eller klip (nemmest) derefter massen i harlekintern og vend dem i sukker (eller dynamit) igen.
Lakridsen virker stadig lidt blød i det, men det hjælper at pudre den, og jo længere tid lakridserne herefter ligger og tørrer, jo hårdere bliver de.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Lakrids a la "domino" fra Maduniverset.dk i kategorien Slik opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Lakrids a la "domino", kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Klamme fingre     Fersken suppe (den er genial)     Kvædemarmelade     Marengs spøgelser     Raclette med det hele     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Mormors Stegte sild i eddike     Blødende hænder     Trylledej (ikke spiseligt)     Røræg i ovn     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Brownie med saltkaramel midte     Gulerodskage (Rå)     Hjemmelavet modellervoks     Halloween kage kirkegård     Spagetti carbonara     Frisk pasta med laks og flødesovs     Tunmousse      langtidsstegt grillet vildsvinekølle     Omelet m. skinke og ost     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]