375 g mel
1 tsk salt
1 pk. gær
8 spsk. olie
4 tomater
100 g salami
100 g kogt skinke
125 g champignoner
200 g grønne, fyldte oliven
1 løg
½ rød og ½ grøn peberfrugt
200 g artiskokhjerter
4 spsk ananas terninger
200 g mozzarella
1 bdt. basilikum
Emmentaler og oliven til bagningen
Mel, salt, gær, olie og 1/8 lunkent vand æltes til en dej, som hæver i 30 minutter.
Tomaterne skylles, befries fra stilkene og skæres i skiver.
Salamien og skinken skæres i strimler. Champignonerne skylles, og skæres i skiver. Olivenerne drypper af og skæres ligeledes i skiver.
Løgene skrælles og skæres i ringe. Peberfrugterne skylles, og renses for indmad og skæres i terninger. Ananasterningerne og artiskokhjerterne drypper af, og sidstnævnte hakkes småt. Ovnen forvarmes til 250 grader.
Mozzarellaen skæres i tynde skiver. Basilikummen skylles, rystes tør, og bladene plukkes. Dejen rulles tyndt ud på en meldrysset overflade. Af dejen udstikkes 32 cirkler á ca. 8 cm. Omkreds.
Halvdelen af dejskiverne fordeles på en smurt bageplade. Ingredienserne lægges på de små pizzaer, som lukkes til med de resterende skiver. Randerne trykkes sammen og pizzaerne stilles i ovnen på midterste rippe i ca. 10-15 minutter. Kort før de er færdige, lægges ost og oliven på.
Dertil passer en frisk salat.