1 stor grøn peberfrugt
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, knuste
2 dåser ( a 425 g ) hakkede tomater
2 zucchinier, i små tern
2 ansjofileter, hakkede ( kan udelades )
1 spsk. kapers, hakkede
35 g sorte oliven, udstenede og halverede
2 spsk. friske basilikumblade, hakkede
500 g spaghetti eller linguine
50 g friskrevet parmesan til servering
Fjern membran og kerne fra den grønne peber. Skær kødet i tynde strimler. Varm olien i en stor gryde. Tilsæt hvidløg og rør rundt i 30 sek. over svag varme.
Tilsæt 1,25 dl vand sammen med den grønne peber, tomater, zucchinier, ansjoser, kapers og oliven. Simrer i 20 min. Rør af og til. Rør basilikum i og smag til med salt og peber.
Mens saucen simrer, koges pastaen i en gryde kogende vand tilsat salt. Den sigtes og saucen vendes i. Drys med parmesan.