opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Oksetyndsteg med persillerodpure & grillet polenta

Oksetyndsteg med persillerodpure & grillet polenta

Oksetyndsteg med persillerodpure & grillet polenta
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(58)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
18.046
Visninger
176
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
Cherrytomater i noilly prat:
½ liter tomatjuice
150 g chalotteløg i tynde både
2 små fed hvidløg i kvarte
l dl tør fransk vermouth, fx noilly prat 1/4 tsk sukker
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber

750 g små cherry tomater
5 dl friske basilikumblade (ca. 40 g - 2 potter)

Grillet Polenta:
1 liter vand
250 g minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
100 g smør i små stykker
2 små knuste fed hvidløg
3 tsk groft salt
friskkværnet peber

Persillerodspuré:
1½ liter vand
2 kg persillerødder
1 spsk friskpresset citronsaft
5 dl kviste af bredbladet
persille (ca. 25 g)
evt. 1 dl kogevand
½ liter piskefløde
75 g smør
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
1 ½ kg oksetyndsteg (uden ben - med fedtkant)
25 g smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

Stegetid for kød: ca 45 min ved 175 grader
Grilltid for polenta: ca 20 min.


SÅDAN GØR DU
Cherry tomater i noilly prat:
Bring tomatjuice, løg og hvidløg i kog i en gryde. Kog ved jævn varme i ca. 3 min.
Tag gryden af varmen, tilsæt noilly prat og smag til med sukker, salt og peber.
Prik cherry tomaterne med fx en kødnål. Læg dem lagvis med basilikumbladene i et dybt fad og hæld den varme lage over. Lad tomaterne trække tildækket i køleskabet ca. l døgn.
Tag cherrytomaterne ud af køleskabet ca. 3 timer før servering. Anret med lidt af lagen i en skål.

Grillet polenta:
Bring vand i kog i en gryde. Drys langsomt polenta i under omrøring. Kog ved svag varme, stadig under omrøring ica. l min. Tag gryden af varmen og tilsæt smør. Smag til med hvidløg, salt & peber. Smør en lille brade-pande
(ca, 4 x 18 x 25 cm}
og læg et stykke bagepapir i bunden ikke op af siderne. Hæld den varme polenta i bradepanden, og glat overfladen. Bank formen i bordet så polentaen bliver helt fast og tæt. Stil polentaen tildækket i køleskabet til næste dag.

Persillerodspuré:
Bring vand i kog i en stor gryde.
Skræl gulerødderne & skær dem i tern ( ca 2X2 ca ) Kom dem i gryden sammen med citronsaft & kog ved svag varme & under låg i ca 15 min eller til de er møre. Vend persillen i det kogende vand. Tag 1 dl af kogevandet fra & hæld grønsagerne til af drypning i et stort dørslag.
Kog imens piskefløden ved jævn varme i ca. 12 min eller til der er ca. 4 dl tilbage. Tilsæt smørret & lad det smelte.
Hak - ad flere gange - grønsagerne & flødeblandningen i en foodprocesser ved højeste hastighed i ca. 3 min, eller til puréen er glat.
Kom persillepuréen tilbage i gryden & smag til med citronsaft, salt & peber.
Tilsæt evt. lidt af kogevandet hvis puréen er for tyk.
Rids fedtkanten på stegen.
Lad smørret blive gyldent i en pande & brun stegen 2 min. på hver af de 6 sider - i alt ca 12 min..
Læg kødet i en lille bradepande & sæt evt. et stegetermometer i siden på stegen.
Drys med salt & peber, & seg midt i ovnen.
Mål stegens centrumtemperatur efter ca. ½ time - den skal være 55 grader (rosa) Steg evt. kødet færdigt - og tag det ud af ovnen.
Lad stegen hvile utildækket i bradepanden i ca 20 min.

Grillet polenta, forsat:
Vend imens polentaen ud på et spækbræt & fjern bagepapiret. Skær polentaen i ½ cm tynde skiver & del skiverne på tværs. Fordel stykkerne på plader med alufolie. Grill dem øverst i ovnen i ca 15 min eller til de er let gyldne.
Vend stykkerne & grill yderligere ca 5 min.
Server grillet polenta varm.
SERVERING
Varm persillerodspuréen igennem & server i varme skåle. Skær stegen i tynde skiver & anret på varme fade.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Oksetyndsteg med persillerodpure & grillet polenta fra Maduniverset.dk i kategorien Oksekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Oksetyndsteg med persillerodpure & grillet polenta, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
Følg Maduniverset
sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Tærte med citroncreme og marengs     Frisk pasta med laks og flødesovs     Fersken suppe (den er genial)     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Svampet kanelkage     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Omelet m. skinke og ost     Spagetti carbonara     Hindbær kaviar     Cremeboller     Raclette med det hele     kødrand     Nemme pølsehorn     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Gulerodskage (Rå)     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Abehjerne     Ægte indianer-røv     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Trylledej (ikke spiseligt)     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]