opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Risotto Milanese

Risotto Milanese

Risotto Milanese
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(107)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
19.747
Visninger
452
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
1 l hønsebouillon
½ tsk safran
1½ dl varm mælk
50 g smør
2 spsk olivenolie
1 lille løg, pillet og hakket
100 g fintternet bacon
300 g arborioris (kan du ikke skaffe dem, så glem hele retten!)
100 g friskrevet parmesanost
salt og friskkværnet sort peber


SÅDAN GØR DU
Kog bouillonen op, stil den til side og hold den varm. Læg safranen i en skål og hæld den varme mælk over. Blandingen skal stå og trække i nogle minutter. Brun halvdelen af smørret sammen med olivenolien i en kasserolle. Læg løg og bacon i og steg videre i 3-4 min. Hæld risene i og rør jævnligt, så det ikke brænder på. Hæld så meget af den varme bouillon i, at den dækker og fortsæt med at røre. Risene skal helt absorbere bouillonen. Gentag løbende denne fremgangsmåde, indtil bouillonen er brugt op og risene er møre. Det tager ca. 25-30 min. Hæld safranmælken i efter ca. 15 min.s kogetid. Til sidst blandes osten og resten af smørret i. Smag til med salt og peber.
SERVERING
Jeg kan godt selv li´ et kyllingebryst og dampede grønne bønner med skiveskåret salatløg til den cremede risotto. Retten smager himmelsk, og det er sådan en opskrift, der bliver hængende resten af livet.
 

Flere lækre opskrifter

TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
Tapas
25.06.2006, 02:17
Hovsa =) det har du da helt ret i... "Læg løg og bacon i og steg videre i 3-4 min." HER skal risene i. "Rør jævnligt, så det ikke brænder på."

Jørn
18.05.2006, 09:45
Et eller andet sted i opskriften mangler hvordan man starter op på risene. Det er vel netop det med at koge ris og tilsætte væde undervejs der giver den rigtige risotto konsistens?
 
Denne gode opskrift på Risotto Milanese fra Maduniverset.dk i kategorien Slowfood opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Risotto Milanese, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Halloween er oprindeligt en gammel keltisk tradition som markerer afslutningen på sommeren, halloween finder sted hvert år den 31 okt. Kelterne brugte halloween til at takke for høsten ved at ofre mad til guderne, alt maden som skulle ofres blev indsamlet ved at folk gik fra dør til dør og bad om mad til guderne. Alt det mad man havde samlet ind blev om aften brændt på et stort bål altså ofret til guderne. Bålet holdte også onde ånder (eks. Hekse, genfærd) væk som ifølge folketroen var ude på denne aften. Så bliv allerede nu klar til Halloween
Se opskrifter her
hvid streg
I dag er det brunsvigerens Dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Fersken suppe (den er genial)     Kvædemarmelade     Klamme fingre     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Brownie med saltkaramel midte     Rødvins glace/sauce     Trylledej (ikke spiseligt)     Hjemmelavet modellervoks     Frisk pasta med laks og flødesovs     Spagetti carbonara     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Raclette med det hele     Nemme pølsehorn     Mælkesnitter     Halloween kage kirkegård     Porrer i fad med oksekød     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Kanelsnegle kagemand     Fondue     Mornay sauce     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]