opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Kransekage II

Kransekage II

Kransekage II
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(151)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
27.081
Visninger
328
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
Hjemmelavet kransekagemasse:
250 g mandler
250 g flormelis
2 spsk. vand

Kransekage:
½ kg kransekagemasse
1 æggehvide (men kun, hvis du ikke bruger hjemmelavet kransekagemasse)
flormelis og vand til glasur
50 g mørk chokolade


SÅDAN GØR DU
Kransekagemasse:
1. Smut mandlerne og tør dem i ovnen ved 100 gr. i ca. 15 min. og hak dem meget fint i en blender, foodprocessor eller mandelkværn.
2. Sigt flormelis og ælt det i mandelmassen sammen med vand, til du har en fast masse.

Kransekage:
1. Hvis du selv har lavet kransekagemassen, så spring videre til punkt 2. Hvis ikke, skal du ælte kransekagemassen sammen med 1 æggehvide og rist blandingen let i en gryde, mes du rører. Den skal være lige præcis så varm, at du brænder dig på den.

2. Afkøl massen (mindst 1 time i køleskab for den hjemmelavede og selvsagt mere for den købte) og rul den til stænger i 1,5 cm´s tykkelse. Lav stængerne 8, 12, 16, 20 og 24 cm lange - og øg med 4 cm hver gang. Du har nu 6-8-10 stænger. Rul dem til cigarform, dvs. lidt tyndere i enderne. Læg dem på en plade med bagepapir og sæt dem igen på køl i ca. ½ time.

3. Tryk stængerne let i den ene side med håndroden. Sæt dem med bunden nedad og form dem til cirkler.

4. Bag ringene på en plade med bagepapir i ca. 8-10 min. ved 225 gr. - de skal være svagt lysebrune.

5. Lad ringene køle af på risten, inden du sprøjter glasur på med et kræmmerhus af bagepapir.

6. Smelt ca. 50 g chokolade og sæt den største ring på et fad. Pensl nr. 2 med chokolade i bunde og sæt den oven på den første ring. Fortsæt, til du når toppen.

7. Lim evt. små knallerter og anden pynt på med chokolade.

Tip: Kransekagemassen kan også bages som små kager. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe ud på en plade med bagepapir. Tryk en nød eller et cocktailbær ned i hver top. Bages ved 250 gr. i 5 min.
SERVERING
Serveres med kølig champagne eller anden god mousserende vin, der kan være modvægt til den tunge marcipan. Tip: Sidst jeg lavede kransekagen til nytår, lavede jeg ikke glasur men dækkede ringene med mørk, lys og hvid chokolade helt og pyntede med sukkersølvkugler. Det så ret sjovt og firseragtigt ud...
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Kransekage II fra Maduniverset.dk i kategorien Slowfood opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Kransekage II, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Sæson: Brombær, blommer og blåbær
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Gulerodskage (Rå)     Grillet jomfruhummerhaler     Frisk pasta med laks og flødesovs     LCHF boller (cloud bread)     Brombærsyltetøj med rom     Raclette med det hele     Svampet kanelkage     Helstegt grillet oksefilet     Grillspyd     Omelet m. skinke og ost     Blommetrifli     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Kogning af majs     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Bagte Kartofler på Grill     Grillet vildt dyrekølle     Røræg i ovn     Skinke, porre tærte     Tunmousse      Hurtig boller (skal ikke hæve)     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]