opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Kransekage II

Kransekage II

Kransekage II
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(150)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
26.449
Visninger
316
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Hjemmelavet kransekagemasse:
250 g mandler
250 g flormelis
2 spsk. vand

Kransekage:
½ kg kransekagemasse
1 æggehvide (men kun, hvis du ikke bruger hjemmelavet kransekagemasse)
flormelis og vand til glasur
50 g mørk chokolade


SÅDAN GØR DU
Kransekagemasse:
1. Smut mandlerne og tør dem i ovnen ved 100 gr. i ca. 15 min. og hak dem meget fint i en blender, foodprocessor eller mandelkværn.
2. Sigt flormelis og ælt det i mandelmassen sammen med vand, til du har en fast masse.

Kransekage:
1. Hvis du selv har lavet kransekagemassen, så spring videre til punkt 2. Hvis ikke, skal du ælte kransekagemassen sammen med 1 æggehvide og rist blandingen let i en gryde, mes du rører. Den skal være lige præcis så varm, at du brænder dig på den.

2. Afkøl massen (mindst 1 time i køleskab for den hjemmelavede og selvsagt mere for den købte) og rul den til stænger i 1,5 cm´s tykkelse. Lav stængerne 8, 12, 16, 20 og 24 cm lange - og øg med 4 cm hver gang. Du har nu 6-8-10 stænger. Rul dem til cigarform, dvs. lidt tyndere i enderne. Læg dem på en plade med bagepapir og sæt dem igen på køl i ca. ½ time.

3. Tryk stængerne let i den ene side med håndroden. Sæt dem med bunden nedad og form dem til cirkler.

4. Bag ringene på en plade med bagepapir i ca. 8-10 min. ved 225 gr. - de skal være svagt lysebrune.

5. Lad ringene køle af på risten, inden du sprøjter glasur på med et kræmmerhus af bagepapir.

6. Smelt ca. 50 g chokolade og sæt den største ring på et fad. Pensl nr. 2 med chokolade i bunde og sæt den oven på den første ring. Fortsæt, til du når toppen.

7. Lim evt. små knallerter og anden pynt på med chokolade.

Tip: Kransekagemassen kan også bages som små kager. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe ud på en plade med bagepapir. Tryk en nød eller et cocktailbær ned i hver top. Bages ved 250 gr. i 5 min.
SERVERING
Serveres med kølig champagne eller anden god mousserende vin, der kan være modvægt til den tunge marcipan. Tip: Sidst jeg lavede kransekagen til nytår, lavede jeg ikke glasur men dækkede ringene med mørk, lys og hvid chokolade helt og pyntede med sukkersølvkugler. Det så ret sjovt og firseragtigt ud...
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Kransekage II fra Maduniverset.dk i kategorien Slowfood opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Kransekage II, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Halloween er oprindeligt en gammel keltisk tradition som markerer afslutningen på sommeren, halloween finder sted hvert år den 31 okt. Kelterne brugte halloween til at takke for høsten ved at ofre mad til guderne, alt maden som skulle ofres blev indsamlet ved at folk gik fra dør til dør og bad om mad til guderne. Alt det mad man havde samlet ind blev om aften brændt på et stort bål altså ofret til guderne. Bålet holdte også onde ånder (eks. Hekse, genfærd) væk som ifølge folketroen var ude på denne aften. Så bliv allerede nu klar til Halloween
Se opskrifter her
hvid streg
I dag er det brunsvigerens Dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Fersken suppe (den er genial)     Klamme fingre     Rødvins glace/sauce     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Brownie med saltkaramel midte     Frisk pasta med laks og flødesovs     Kvædemarmelade     Mornay sauce     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Den bedste ungarske gullasch     Mælkesnitter     Trylledej (ikke spiseligt)     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Hjemmelavet modellervoks     Lynhurtig chokoladekage i mikroovn     Ægte indianer-røv     Mormors citronfromage     Spagetti carbonara     Hamburgerryg m. Kartofler, hvid sauce & rosenkål     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]