opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Wienerbrød (det rigtige)

Wienerbrød (det rigtige)

Wienerbrød (det rigtige)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(208)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
49.800
Visninger
707
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Grunddej:

300 gr. margerine, kold
50 gr. gær
2 1/2 dl. kold mælk
1 æg
1/2 tsk. salt
2 spsk. melis
ca. 8 dl. mel
Evt. 1-2 tsk. kardemomme


SÅDAN GØR DU
Margerinen skæres i ca. 9 skiver og lægges på bagepapir i stuetemperatur.

Ælt dejen hurtigt sammen og stil den i køleskab i 15 min.

Rul dejen ud på et let melet bord til 30x40 cm.

Læg nu margerinen på den ene halvdel 2-3 cm. indenfor kanten.

Bøj først kanterne opover fedtstoffet og derefter den frie halvdel og tryk kanterne sammen.

Drej dejen en 1/4 omgang og rul dejen ud til 30x40 cm.
Den lukkede del skal vende ind mod dig selv.

Fold dejen i 3 dele på den lange led. Drej 1/4 omgang og rul dejen ud til 1 cm. tykkelse.
Igen skal den lukkede del vende ind mod dig selv.

Fold igen i 3 dele på den lange led og hviler nu i køleskabet i 20 min.

Rulles nu ud til wienerbrød.
F.eks. snegle eller horn.

Bland f.eks. kanel og sukker eller hvad med stødt koriander og sukker eller vanilie og sukker.

Fordel det på dejen inden det rulles sammen til snegle eller horn.

Pyntes med glasur i forskellige farver evt. tilsat romessens og med eller uden alskens krymmel
SERVERING
Lige med det sammen. NB! Opskriften lyder måske indviklet men det er faktisk ikke så svært når man først er gået i gang. Og så smager det bare endnu bedre end bagerens wienerbrød og er også billigere. God fornøjelse........
 

Flere lækre opskrifter

 
BRUGERNES KOMMENTAR

Richardt
04.01.2006, 16:55
Hej. opskriften er sikkert god nok, men der mangler en sammenlægning rigtig wienerdej har 27 magarinelag og 28 dejlag, hvilket opnås ved at rulle dejen det man kalder 3x3, som jeg læser din opskrift er den kun rullet 2x3 og det er RIGTIGT wienerdej ikke!
 
Denne gode opskrift på Wienerbrød (det rigtige) fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Wienerbrød (det rigtige), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Smagen af kød fra vildt, er helt fantastisk
Se opskrifter her
hvid streg
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mums Risotto :)
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Røræg i ovn     Klamme fingre     Kvædemarmelade     Helstegt Oksestriploin     Græskar kage     Raclette med det hele     Gulerodskage (Rå)     Marengs spøgelser     Grillet vildt dyrekølle     Helles Franskbrød     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frisk pasta med laks og flødesovs     Helstegt grillet oksefilet     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Blommetrifli     Andebryst i ovn til mange     Jægerens dyreragout     Fersken suppe (den er genial)     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]