opskrifter
Søg i 12.596 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Dagligbrødet

Dagligbrødet

Dagligbrødet
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(38)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
3.012
Visninger
111
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
6 dl vand
10 gram gær
25 gram soyamel
100 gram sigtemel
600 gram hvidt hvedemel
275 gram grahamsmel
25 gram klid
10 gram fintmalet havsalt (2 tsk.)


SÅDAN GØR DU
1: Opløs gæren i vandet, som skal være kropsvarmt. Brug en skål som er syrebestandig (glas, porcelæn eller stentøj). Mål melet af. Nu tilsættes alt klid, en god del af grahamsmelet og lidt af det hvide mel. Pisk rundt og tilsæt i alt så meget mel, at den bløde surdej får konsistens som tynd ymer. Dæk med en tallerken eller et fugtigt viskestykke og stil dejen i stuetemperatur (ca. 21 grader) 3/4 - 1 døgn.

2: Dagen efter vejes saltet nøjagtigt af, og surdejen æltes op med dette og resten af melet. Bare læg kræfter i. Jo bedre dejen bearbejdes, jo bedre brødstruktur. Tilsæt mere mel hvis det er nødvendigt. Dejen skal slippe bord og hænder men må ikke blive hård. Stilles til forhævning 3 ? 4 timer et dejligt lunt sted, dækket med et fugtigt klæde.

3: Smør en bageplade med majsolie. Slå dejen ned og del den i 2 klumper. Brødet spændes op sådan : Bank dejen ud til en aflang firkant, af form som et trapez. (se indsatte tegning) Rul dejen sammen til en pølse fra den korteste af de 2 parallelle sider. Rul hele tiden stramt, særligt det yderste lag, ved at udnytte dejens elasticitet til at spænde om den del af dejen, der er rullet. Til sidst bukkes hjørnerne ind om pølsen for at lukke de 2 ender, hvorefter den sidste del af det yderste lag spændes om og dejkanten trykkes fast. Brødet kan eventuelt trilles længere eller kortere, inden det sættes på en bageplade med sammenføjningen nedad.

4: Rids med en riflet kniv lange diagonale ridser. Dæk brødene med et fugtigt klæde, og stil brødene til efterhævning et meget lunt sted, gerne 25 ? 30 grader. Brødene skal være hævet til omkring dobbelt størrelse. Alt efter temperatur varer det 40 ? 60 minutter. Hvis de kommer for tidligt i ovnen, vil der danne sig store sprækker under bagningen. Hvis de kommer for sent i ovnen kan de ikke løfte sig mere.

5: Ovnen tændes i god tid, og stilles på maksimal varme, 250 ? 275 grader. Inden brødene sættes ind, pensles de med vand eller pisket æg. Bagetiden er omkring 20 ? 30 minutter afhængig af brødenes tykkelse. Er brødet meget tykt, må skrues ned efter 10 ? 15 minutter, for at den længere bagetid ikke får overfladen til at blive sort. Men det er af stor vigtighed, at brødene bages helt igennem. Undersiden skal være lysebrun, og det skal lyde klart hult, når man banker.

Tip: Dagligbrødet kan varieres og raffineres på utallige måder. Andre melsorter kan bruges fx. rugmel og majsmel. Skoldede og udblødte knækkede korn (rug, hvede) kan tilsættes. En rest ris, mosede kartofler kan også tilsættes.

 
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Dagligbrødet fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Dagligbrødet, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Lækre opskrifter på Lucia brød til den 13 december
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Tid til at bage småkagerne til juleaften
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Hjemmelavet marcipan - kun 2 ingredienser     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Gateau Marcel      Ovnstegt røget medister     Indbagte rejer     Solsikkekerner, græskarkerner - ristede og saltede     Mandarin kage     Spaghetti med kødsovs     Børnenes kokoskugler     Fars i fad med hvidkål     Hjemmelavet nutella      Stegt flæsk m. persillesovs     Mormors Stegte sild i eddike     Oldes Kokoskranse     Trylledej (ikke spiseligt)     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Raclette med det hele     Sukkerfri Fedtebrød     Gode Råd - Sønderjysk specialitet     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]